Erkek kılığına girerek çalıştı, patron oldu

Tanzanya'da yaşayan Pili Hussein, erkek kılığına girerek yıllarca madende çalıştı.

Çok sayıda çiftliği olan ve kalabalık bir ailede büyüyen Hussein, iyi bir şekilde yettirilse de bu hayatı istemedi. Evliliğinin güzel gitmemesinin ardından evi terk eden Hussein, yaşamını idame edebilmek için iş aramaya başladı.

Okula gitmediği için fazla seçeneğinin olmadığını söyleyen Pili, "Kadınların madene girmesine izin verilmiyordu bu yüzden cesur bir erkek gibi, güçlü bir insan gibi girdim. Büyük beden kıyafetler aldım ve erkek gibi giyindim. Adımı da değiştirdim. İnsanlar bana 'Hussein Amca' diyordu. Bugün bile madende beni Hussein Amca olarak tanırlar" şeklinde konuştu.

Pili'nin gerçek kimliği ise 10 yıl sonra yaşanan bir olay ile ortaya çıktı. Pili'nin başarılı kariyeri onu 70 kişinin çalıştığı bir maden şirketinin sahibi yaptı. Pili, madende sadece 3 kadının çalıştığını onların da mutfakta çalıştığını söyledi.

İşe başladığı döneme göre sektörde daha fazla kadın olsa da bu kişilerin madene inmediğini söyleyen Pili, "Bazı kadınlar taşları yıkıyor, bazıları satışla ilgileniyor, bazıları da mutfakta çalışıyor. Ama madene inmiyorlar. Kadınların benim yaptığımı yapmaları kolay değil" dedi.

Pili Hussein, işindeki başarısı ile 30'dan fazla yeğen ve torununu okutuyor. Ancak kendisi işinde ne kadar başarılı olsa da kızının bu yolda ilerlememesini istiyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0