Jet Lag ile başa çıkabilmenin 5 yolu

Jet lag, vücudun biyolojik saatiyle, seyahat edilen yerin saatinin uyuşmaması ve vücudun bocalamasına denir.

Farklı zaman dilimleri arasında seyahat ettiğinizde vücudun buna uyum sağlaması biraz zaman alıyor. Jet lag olmak yorgunluk, uykusuzluk, kabızlık, ishal, dikkatsizlik gibi keyif kaçıran bir duruma yol açıyor.

Bu keyif kaçıran durumdan kurtulmak için şu yöntemleri deneyin:

1- Yolculuk öncesi egzersiz

Fiziki egzersizlerin hemen hemen her şeye iyi geldiği bilinir. Uçak yolculuğu öncesi başlayacağınız, egzersizler sayesinde bedeninizi seyahate daha rahat adapte olabilir. Hormonlardaki hareketlenme havaalanında rahatlamanızı sağlar. 

2- Uçakta uyumamak

Bilinen en iyi yöntem uçakta uyumamak ve bütün uykuyu diğer güne saklamak. Uzun süren seyahatlerde uyumamak elde değil. Bu nedenle izleyebildiğiniz kadar film izleyin, müzik dinleyin, uyumayaya gayret edin. 

3- İlaçlar

Yapılan araştırmalara göre jet lag ile başa çıkmak için başvurulan en iyi yöntem ilaç kullanmak. Genellikle uyku hapları, sakinleştirici bitkisel haplar kullanılıyor. 

4- Alkol ya da enerji içecekleri kullanmama

Hem uçakta hem de uçak sonrası rahat etmek için alkol ve enerji içeceklerinden uzak durmalı. Mide sorunu yaşamak istemiyorsanız buna dikkat edin.

5- Saatleri ayarlama

Jet lag ile başa çıkmanın en iyi yolu uçuştan bir gün önce saatlerinizi gideceğiniz yerin saatine göre ayarlamak olacaktır. Bu düzene göre yemek ve uykunuzu ayarlayabilirsiniz. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0