Bavulunuza bunları koymayın!

Tatil planları hazır, peki ya bavullarınız hazır mı?

Peki bir türlü kapanmak bilmeyen bavulunuzda gereksiz olan kaç şey var? Tatil bavulunuzu hazırlarken her yaz yaptığınız bu hatalardan kaçının...

Şık kıyafetler: Tatilde çok özel bir davete katılmayacaksanız şık kıyafetleriniz fazlalık olacak. Tatilde rahat ve kırışma ihtimali az olan kıyafetler, seyahat sırasında size kolaylık sağlar.

Gereğinden fazla ayakkabı: Ayakkabılar kombin yaptığınız en önemli parça olsa da bavulda en çok yer kaplayan eşyalardan. Kadınların çok sayıda topuklu ayakkabı taşıması bavulun kapanmasını oldukça zorlaştıracaktır. 

Şehir rehberleri: Rehberler size çoğu yerde büyük kolaylık sağlayabilir, ancak kapladığı yeri ve akıllı telefonları düşünürsek buna gerek kalmadığını görebiliriz.

Havlu: Havlular bavula sığdırması en zor olan eşyalardan biri... Bu nedenle eğer otelde kalacaksanız herkese standart olarak sunulan havlulardan faydalanabilirsiniz. 

Kıymetli eşyalar: Kıymetli eşyalar seyahat halindeyken kaybetme riski artıyor. Bu talihsizliği yaşamamak için çok pahalı olmayan fakat sevdiğiniz eşyaları seçmeye özen gösterin.

Gereğinden fazla kitap: Tatilde elbette okumak için yanınıza kitap almalısınız fakat kısa süreli tatil için bir sürü kitabı çantanızda taşımanıza gerek yok. 

Atıştırmalık yiyecekler: Bu yöntem sayesinde hem aç kalmamayı hemde bütçenizi düşünüyor olabilirsiniz... Ancak unutmayın yeni yerler görmek kadar, gittiğiniz yere ait meşhur tatları keşfetmek de önemli. 

Banyo malzemeleri: Duş jeli, şampuan, saç kremi, yüz sabunu, banyo sütü, peeling vs... Normal zamanda bile kullanmaya fırsat bulamadığınız ürünleri bavulunuzda boş yere taşımayın. Sadece en önemli olanı alın.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0