İdeal profil fotoğrafı için 5 önemli ipucu

Fotoğraflarda ilk izlenim her zaman çok önemlidir. Bu yüzden ideal profil fotoğrafı için bazı ipuçlarını bilmek gerekir. İşte ideal profil fotoğrafı için 5 ipucu...

1. Kendiniz olun

Profil fotoğrafınızda aile, arkadaş ya da evcil hayvanınızın fotoğrafı varsa kaldırın. İlk izlenim olarak fotoğrafın bir fikir vermesi gerekir. Toplu resimler hakkınızda yanlış fikirlere sebep olur. İdeal profil fotoğrafı için odakta sadece siz olmalısınız. 

2. İlgi çekici olun

Fotoğrafınızda kendiniz ve yaşam tarzınız hakkında biraz bilgi vermeniz önemlidir. Giyim tarzınızdan, saç ve makyajınıza beden diliniz sizin hakkınızda birçok ipucu verebilir. Profil fotoğrafınızda dünyaca ünlü sözler yazmak yerine kendi ilgi alanınızı yansıtan bir fotoğraf koymak daha çok ilgi çeker. 

3. Öz çekimden uzak durarak kendiniz olun

Anlık olarak yakaladığınız bir pozunuz hoşunuza gitmiş olabilir ancak bu hemen profil resminiz yapmayın. Başkası tarafından çekilmiş doğal fotoğraflar her zaman için daha dikkat çekici olur. Profilinize koyduğunuz fotoğrafın yıllar önce çekilmiş bir fotoğraf olmamasına da dikkat edin. 

4. Renklenin

İdeal bir fotoğrafın bir diğer ipucu da renklerdir. Canlı renklere sahip fotoğraflar siyah-beyaz ya da filtre uygulanmış fotoğraflara göre daha dikkat çekicidir. Hareketli bir arka plan ya da renkli kıyafetler profil ekranında ışıldamanızı sağlar. 

5. Dünyanızı yansıtın

İnsanların ortak alanı olduğu insanlar daha dikkatini çeker. Bu sebeple profil fotoğrafınızın hobileriniz ve kişisel ilgi alanlarınız hakkında bilgi vermesi önemlidir. Ancak bunu yaparken klişe haline gelmiş fotoğraf çekimlerinden uzak durun. 

BİR YORUM YAPIN 0