Dubai'de Balayı Gezi Notları

Merhaba, ben Seda Aydın ARSLAN. Size bu yazımda balayı ve gezi amaçlı tercih ettiğim, yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirliklerinin en gösterişli, en yüksek nüfuslu ve en zengin şehri Dubai’yi anlatacağım.

Balayının yanı sıra gelinlik çekimlerimi yapacağım için gösterişli bir yer olsun istedim. Gökdelenleri, ışıltılı gösterileri ile bence Dubai kesinlikle gidilmesi gereken bir şehir! Kendinizi orada çok iyi hissedecekseniz! :)

Bilindiği üzere Dubai şehri her daim yaz mevsimini yaşayan bir iklime sahip. Mayıs ayı ortalarında gitmeyi tercih ettik. Baştan söylemeliyim ki, uçaktan indiğinizde sizi saç kurutma makinesi sıcaklığı bekliyor. 43 derece sıcaklığıyla bizi karşılayan Dubai’de günlerimiz oldukça zor geçti.

Dubai denildiği zaman akla ilk önce Burj el Arab (Burç el Arap) ve Burj Khalifa (Burç Halife) geliyor. Burç Halife dünyanın en yüksek binası, Burç el Arap ise dünyadaki ilk 7 yıldızlı lüks bir otel.

Havaalanından kaldığımız otele (One & Only Royal Mirage) geçerken Uber’i tercih ettik. Dubai Havaalanı (DXB) ile Palmiye adaları arası taksiyle yaklaşık 150 AED - Dirhem tutmakta. 

Günün ve yolculuğun yorgunluğu yerini uykuya bıraktı.

İLK GÜN

Öğle vakitlerinde dışarıda neler var diyerek, biraz yürümeyi planlıyorduk; fakat birkaç adım attıktan sonra koşa koşa otele dönüp taksi çağırdık. Bu sıcaklıkta yürümek imkansız ötesiydi.

Dubai’de taksiyle ulaşım oldukça pahalı olduğu için, otele yakın alışveriş merkezlerinden Dubai Marina Mall’a geçip, araba kiraladık. Bir tavsiyede bulunmalıyım ki, Dubai’de doya doya gezerken gözünüzün taksimetrede olmasını istemiyorsanız mutlaka araç kiralamalısınız.

Dubai’de Avis, Budget gibi Türkiye’de de faaliyet gösteren araç kiralama şirketleri mevcut. Türk ehliyetleri Dubai’de geçerli, günlük 150-200 dirhem gibi bir fiyata oldukça güzel araçlar kiralayabilirsiniz ve benzin oldukça ucuz.

Aracımızı aldıktan sonra planladığımız noktaları ziyaret etmek için yola koyulduk. Kaldığımız otele 10-15 dk mesafedeki Burç el Arap’la başlayan yolculuğumuz, Palmiye adaları ve şehir turuyla devam etti.

Burç el Arap manzarasıyla güzel bir fotoğraf çektirmek istiyorsanız, Jumeriah Beach otelin içerisinde yer alan 360 Cafe’den harika bir poz yakalayabilirsiniz. Güzel bir yorgunluk kahvesi, size oldukça iyi gelecek. 

Gündüzleri otel ve alışveriş merkezinde geçirip, akşam saatlerinde gezmeyi tercih ettiğimizden dolayı zaman oldukça hızlı geçti.

İKİNCİ GÜN

Instagram profilinizi renklendirmenin vakti geldi! Güne Dubai’nin rengarenk çiçek bahçesi Miracle Garden’la başlıyoruz. Miracle Garden’da sizi çiçeklerden yapılmış uçaklar, evler, banklar ve kalpli geçitler bekliyor. Adeta yapay bir cennet…

Miracle Garden’a giriş bileti, kişi başı 40 Dirhem; oldukça büyük olan bahçeyi gündüz sıcağında gezmek çok vakit alıyor. 10 Dirhem gibi bir fiyata Miracle Garden içerisinde ufak araçlarla turlayabilirsiniz.

Miracle Garden sonrası Dubai Mall’a geçerek vakit geçirdik. Akşam Nusr-et Dubai’de güzel bir et ziyafetiyle ikinci günümüzü bitirdik. Hem Dubai Mall’da hem de Nusr-et’te fiyatların Türkiye’ye göre pahalı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Ve artık başlıyoruz…

Otelin ihtişamı Tolga Çam imzalı gelinliğimle birleşince ortaya harika kareler çıktı. Yaklaşık 4 saat süren otel içi çekimlerimizin sonra ermesiyle ilk rotamız yüksek binaların birbiriyle yarıştığı, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan Dubai Marina…

Balayı / Gelinlik fotoğraf çekimi için Dubai’yi düşünüyorsanız, kesinlikle ince kumaşlardan dikilmiş gelinlik model elbiseleri tercih etmelisiniz. 40 derece sıcaklıkta, gelinliği otel dışında kullanmak ve taşımak oldukça zor.

Dubai Marina’dan sonra gün batımı çekimini Burç el Arap manzarasına hakim Jumeriah Beach oteldeki 360 Kafe yürüyüş yolunda gerçekleştirdik. Gün batımı çekimlerimiz drone’la bambaşka bir hale geldi.

DÖRDÜNCÜ GÜN

Sabah erken saatlerde Abu Dhabi’de yer alan Shaik Zayed Camii için yola koyulduk; yaklaşık 120 km mesafede yer alan camiye bayılacaksınız. Eğer Dubai’ye yolunuz düşerse dünyanın en gösterişli camilerinden olan Shaik Zayed Cami’yi ziyaret etmeden dönmeyin.

Shaik Zayed Cami’de ciddi anlamda yasaklar uygulanmakta. Camide profesyonel amaçla kamera kullanımı yasak, drone kullanımına ise müsade edilmiyor.  Eşiniz dahi olsa el-ele dolaşmanıza izin verilmiyor ve camide çekim yapmak oldukça zor. 

Güvenlik görevlilerinden rica ederek birkaç poz için izin almayı başardık. Aşağıda göreceğiniz kareler, ciddi stres altında çekilmiştir :)

Abu Dhabi’deki çekimleri hızlıca tamamladıktan sonra tekrardan Dubai’ye doğru yol aldık.

Şimdi biraz aksiyon!

Dubai dendiğinde akla ilk gelen aktivitelerden birisi de safari. Daha öncesinde rezervasyon yaptırdığımız safari için hazırlıklarımızı tamamladık ve özel jeeplerle yola çıktık. Çölde arabayla adeta dans eden sürücülerle, aksiyon dolu anlar..

Safari etkinliği, içerisinde çölde araba ile kısa safari turu; deve yürüyüşü, açık büfe yemek ve eğlence aktivitesini içermekte. Genellikle 6 kişilik araçlarla yapılan etkinlik, yaklaşık 6 saat sürmekte (16:00-22:00) ve kişi başı 250 dirhem. 

Çöl içerisindeki etkinlik alanına ulaştığımızda çekimlerimize kaldığımız yerden devam ettik. Deve üzerinde gerçekleştirdiğimiz çekim, oldukça zordu. Siz siz olun, devenin üzerinde bizim gibi bir saat kalmayın; çok pişman olursunuz. :)

Söylemeliyim ki bunca zorluğun sonunda ortaya çıkan kareler, buna değer dedirtti. Özellikle gün batımı çekimleri çölde bir harika…

BEŞİNCİ GÜN

Dubai’deki anılarınıza adrenalin dolu bir hatıra daha eklemek istiyorsanız, güzel bir tavsiyem var: Skydive. Palmiye adalarının eşsiz manzarasında gökyüzünde süzülmeyi kim istemez ki! Biraz pahalı bir hobi; ama ömürde bir defa yapacağınız bir çılgınlık için bence buna değer. Yaklaşık 4 kilometre - 13 bin feet yükseklikte, uçaktan gerçekleştireceğiniz Skydive serbest atlayış, size bir ömür unutulmaz bir anı bırakacak.

Dubai’de oldukça popüler olan Skydive için 15 gün öncesinden internet üzerinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. 2000 Dirhem karşılığında gerçekleştirilen etkinlikte, rezervasyon yaptırırken 1000 Dirhem ön ödeme yapılmakta. Rezervasyonunuzu son günlere bırakırsanız, Skydive planlarınız hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir.

Kısaca özetlemek gerekirse, Dubai bizim için hem bir balayı hem de anlarımızı ölümsüzleştirmek istediğimiz bir gezi oldu. Su gibi geçen 6 gün, aslında Dubai’nin keyfini çıkarmak için oldukça yeterli bir zaman.

Balayı fotoğraf çekimi haricinde, Dubai’de 5-6 günlük bir balayı / gezi; ortalama standartlara göre yaklaşık 15-20 bin liraya tekabül etmekte. Burada üst limit sizsiniz, iyi bir otel, iyi bir araç ve ekstra harcamalarla bu rakam on binlerce liraya ulaşabiliyor.

Yurtdışı planlarınıza Dubai’yi eklemeyi unutmayın…

Dubai de yapılması gerekenler ;

1) Burç el Arap manzarasında gün batımını seyretmek,

2) Burç Halife’de su gösterisini seyretmek

3) Dubai Mall’da the Chesecake Factory de chesscake yemek :)

4) Miracle Garden

5) Desert Safari

6) Skydive

Ne nerede ne kadar? 

Yaklaşık tutarlar;

Burj Khalifa teras - 300 Dirhem / kişibaşı

Safari - 250 Dirhem / kişibaşı

Skydive - 2000 Dirhem / kişibaşı

Miracle Garden - 40 Dirhem / kişibaşı

Ortalama bir öğün yemek - 30 Dirhem / kişibaşı

Ortalama günlük araç kiralama - 200 Dirhem / günlük

One Only Royal Mirage - 2000 Dirhem / günlük

Taksi - 40 Dirhem / 10 kilometre

Uçak bileti - 1500 Lira / gidiş dönüş - bir kişi

BİR YORUM YAPIN 14

hamit b 6 yıl önce

biz 3 kişi gidiş dönüş 1500 liraya uçak bileti aldık yahu siz nasıl bir savurgansınız böyle :)

Toplam 2 beğeni

şahin 5 yıl önce

hangi firmadan ne kadar önce ve ne zaman için aldınız

Toplam 0 Beğeni

Merve 6 yıl önce

Bu kadar açık anlatılamazdı tesekkurler şahane bir balayı yaşamışsınız mutluluğunuz daim olsun

Toplam 1 beğeni

Rümeysamla 6 yıl önce

Çok güzelll harika anlatmışsınız size bayılıyoruzzz

Toplam 1 beğeni

Mavilale1 6 yıl önce

Hayat size güzel biz yaşamiyoz be

Toplam 1 beğeni

Aysel 6 yıl önce

Supersiniz sizi cok seviyorumm

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun