'Mucize bebek' ameliyatla hayatta kalmayı başardı

Van'da kalp yetmezliği rahatsızlığıyla dünyaya gözlerini açan bebek, 900 gram olduğunda yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle kuvöz altında tutulan bebek için 2 saatlik kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı bir operasyon sonrasında ilgili personelinin yoğun çabasıyla bebek kısa sürede 1 kilogram 100 gram ağırlığına geldi.

Başhekim Ümit Haluk İlikler ise konu hakkında şöyle açıklama yaptı:

''Bebeğin ölüm tehlikesini atlattığını fakat bağırsaklarıyla ilgili sorunlar hala devam ediyor. Ancak bağırsakların normale döndüğü vakit, bebeğin yavaş yavaş kilo alacağını ve yoğun bakımdan çıkacak.'' dedi.

Ardından İliklerden sözlerine şunları da ekledi:

Hastanemizde, Sağlık Bakanlığının kente yönlendirdiği Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emrah Şişli ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Babürhan Özbek ile çocuk kalp ve damar cerrahisi hizmeti vermeye başladık.

PDA kapatılma ameliyatını ilk olarak yeni doğan bir bebeğimiz üzerinde yaptık. Böyle bir ameliyatı başarı ile sonlandırdığımız için gururluyuz. Bu ameliyat aracılığıyla minicik bebeklerin yollara düşmesine gerek kalmayacak."

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0