Yemek takımı nasıl seçilir?

Kalabalık ve neşeli sofraların büyük yardımcısı yemek takımları, çeyizlerin de en önemli parçalarındandır. Peki yemek takımı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yemek takımı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; genel ihtiyacı ne kadar karşıladığıdır. Kalabalık ailelerde, kişi sayısı fazla olduğu için, kullanılması gereken tabak sayısı da artacaktır. Bu nedenle, alınacak olan yemek takımının parça sayısı önemlidir. 

Yemek takımları genel olarak; 6 kişilik takımlarda, 24 - 30 parçadan oluşur. 12 kişilik takımlarda ise, 85 - 90 parçadır. 

Yemek takımlarında dikkat edilen diğer önemli detay ise, dekoratif olarak evdeki diğer objelerle uyumudur. 

Evde kullanılan mobilyalar, sivri uçlu, keskin kenarlı ve dik kesimli ise; kare kesim tabaklardan oluşan yemek takımları masada daha şık duracaktır. 

Oval ve yumuşak hatların hakim olduğu takımlar, yuvarlak ve dairesel odalarda kendisini daha fazla gösterecektir. 


Yine mobilyaların rengine de uygun seçilen yemek takımları, masadaki örtü ile birlikte uyumlu olacaktır. Açık renkli takımların yanında, pudra - lavinya gibi renklerden motifler daha modern ve canlı görünecektir. Koyu renk sevenlere özel seçilen mor ve siyah tonlar, ağır ve elegant görüntü sağlayacaktır. 

BİR YORUM YAPIN 0