Aracınızın yanmasını istemiyorsanız buna dikkat!

Aracınızda hiç plastik şu şişesi bıraktınız mı? Meğer arabada plastik su şişesi bırakmak oldukça tehlikeliymiş.

Geçtiğimiz ayda bir elektrik şirketi facebook sayfasında paylaştığı bir videoda, insanların sıcak yaz gününde araçlarının içinde plastik bir şişe bıraktıklarında neler olabileceğini gösterdi. 

Videoda teknisyen Dioni Amuchastegui yaz gününde bırakılan plastik şişelerin tehlikelerinden bahsediyor. Aslında teknisyenin başına böyle bir şey gelmiş.

Dioni, “Aracın dışında bir şeyler yiyordum. Birden aracımın içinden dumanlar çıktığını gördüm. Plastik su şişesinden yansıyan güneş ışığı koltuğun tutuşmasına neden oldu” dedi.

İçi dolu plastik su şişesi söylendiği gibi güneş ışınlarını tutuşması kolay olan nesnelere yansıtabiliyor. Eğer hava çok sıcak ise yangın çıkma ihtimali çok yüksek. 

Teknisyen Dioni, “Bunun için bir test daha yaptık. Şişeyi güneş ışınlarının vurduğu bir yere yerleştirdik. Tekrardan yangın çıktı” dedi.

Teknisyen, sırf yangın çıkma ihtimali var diye su şişesini her daim yanınızda taşımaya gerek olmadığını, önemli olan tek şeyin aracınızı terk ederken su şişenizi güneşin görmeyeceği bir yere koymak olduğunu söyledi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0