Evde yetiştirilmesi gereken 5 şifalı bitki

Bazı şifalı bitkiler bakımı kolay olduğu gibi evin havasını temizleyerek formaldehit, karbon monoksit gibi zararlı maddelerden arındırır.

Peki evde yetiştirilebilecek şifalı bitkiler nelerdir? İşte cevabı...

Kasımpatı

Anavatanı Uzakdoğu olan Kasımpatı, renkli çiçekleriyle sonbaharı renklendiren nadir bitkilerdendir. NASA'nın yaptığı araştırmaya göre, Kasımpatı evin havasını temizlemeye yardımcı olur. 

Yelken çiçeği

Zarif beyaz çiçekleriyle evde yetiştirmeye uygun olan Yelken çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır ve neredeyse tüm yaz çiçeklidir. Yelken çiçeği evin içerisindeki negatif enerjiyi alarak baş ağrısı ve sinüzit gibi ağrıları azaltmaya yardımcı olur. 

Kılıç çiçeği

Her evde görmeye alışkın olduğumuz Kılıç çiçeği, halk arasında peygamber kılıcı olarak da bilinir. Hatta toplum arasında yaygın olarak bilinen bir rivayete göre kılıç çiçeğini 1 metreye kadar uzatan kişi ev sahibi değilse, kısa sürede ev sahibi olur. 

Aşk Merdiveni

Suyu çok seven Aşk Merdiveni, bir orman türü bitkisidir. Bitki doğrudan güneşe maruz kalmadığı taktirde uzun yıllar dayanarak bol oksijen salgılar. Aşk Merdiveni aynı zamanda evin içerisindeki sigara dumanını emer ve sigaranın zararlı etkilerini ortamdan uzaklaştırır.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 3

43... 4 yıl önce

Eksik bilgi,başlikla haber birbirini desteklemiyor,4 bitki ismi var,5.nerede

Toplam 14 beğeni

Melisa 3 yıl önce

5 bitkinin faydaları dediniz 4 bitki söylediniz 5. Nerde

Toplam 2 Beğeni

zeynep oğuzhan 6 yıl önce

bence her bilgi çok güzel bravo

Toplam 3 beğeni