Tatile çıkarken evde yapmanız gereken hazırlıklar

Kurban Bayramı tatilini sevdikleriyle geçirmek isteyen binlerce kişi yol çıkmaya başladı. Siz de evdeki hazırlıkları tamamlayıp içiniz rahat bir biçimde yola çıkmak istiyorsanız, bu tüyolar tam size göre!

Gözünüz arkada kalmadan rahat bir yolculuk yapmak ve tatil boyunca dinlenmek, eğlenmek, güzel vakit geçirmek istiyorsanız ilk olarak; buzdolabının içini boşaltmakla başlayabilirsiniz. İçini boşalttığınız buzdolabının fişini çekmeyi de ihmal etmeyin. 

Daha sonra doğal gaz vanalarını kapatarak, kombinin fişini çekin. Evde, elektrikli eşyaların fişini çekerek yola çıkmak size rahat bir tatil fırsatı sunacaktır. Msulukların vanalarını da tedbir amaçlı kapatmayı unutmayın!

Ayrıca, uzun süreli bir tatil planlıyorsanız, içeride bulunan banyo, lavabo camları hariç bütün camların kapalı olduğundan emin olun. Varsa, panjurlarınızı da kapatın.

Ayrıca, evde açık renk mobilyaları ya da toz olduğunda bozulacak eşyaları bezlerle kapatın. Kapatma işlemi, özellikle güneş altında ve havasız ortamda kalan eşyalarınızı, daha uzun süre kullanmanıza imkan sunacaktır. 

Evde oluşacak havasızlık için, özellikle çanta içlerinde kullanılan nem alıcıları evin belirli köşelerine yerleştirin. Ayrıca dolap içlerine, aromakokular ya da lavanta keseleri yerleştirmeyi ihmal etmeyin. 

Eğer kendi otomobiliniz dışında bir otomobil ile seyehat edecekseniz, valizinizin dışını kaplayın. Kırılma, bozulma ya da kaybolma riskine karşı önlem almayı unutmayın. 

Evden çıkarken, varsa eğer günlük ilaçlarınızı mutlaka kontrol edin. Varsa eğer reçetenizi yanınıza alın.
 

BİR YORUM YAPIN 0