2018 yılında vizesiz seyahat edebileceğiniz 10 ülke!

Yurt dışı tatilleri her zaman gözümüze çok büyük ve zahmetli tatiller gibi gelir. Halbuki Avrupa ülkelerine yapacağınız seyahatlerin yurt içi seyahatlerinizden hiç bir farkı yok! Sizler için vizesiz seyahat edebileceğiniz 10 Avrupa ülkesini araştırdık...

Tatil planları genellikle yurt içi istikametlerde planlanır. Çünkü Avrupa ülkelerine seyahat her zaman çok masraflı ve zahmetli bir iş olarak görülmüştür. Halbuki Avrupa ülkelerine yapacağınız tatiller yurt içi tatillerinizden farksız...

Dünyanın bir çok ülkesinde vize uygulaması varken Türkiye vatandaşları için vize istemeyen 10 Avrupa ülkesini sizler için araştırdık. Mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler listesine ekleyeceğiniz bu 10 Avrupa ülkesi hem vizesiz hem de çok ucuz...

​1- BOSNA HERSEK

bosna hersek

bosna hersek

Kardeş ülkemiz Bosna. Bosna’da mimari ve doğanın müthiş harmonisi konuşuyor. Ortaçağ köyleri, içinden akan dereleri, Türkiye’den geldiğimizi duyunca etrafınızı saran sıcak insanları ile insana kendini çok iyi hissettiren bir yer. 1990’lardaki savaşın izlerini hala taşıdığı için derin bir duygusallık da var. Mostar ve Saraybosna’nın güzelliğini mutlaka gidip görmelisiniz. Farklı atmosferi katmış olduğu huzur tarif edilemez.

2- KARADAĞ

karadağ

karadağ
Avrupa'nın en genç ülkesidir Karadağ. Akdeniz ve Balkan kültürlerinin birleştiği Ortaçağdan kalma güzel kasabaları ile huzurlu geçirebileceğiniz bir tatil adresidir. 2016 yılında 2,5 milyon turist ağırlayan Karadağ, ekonomik fiyatları ve 2 saatlik mesafesi ile tercih edilen tatil adreslerinden biri haline geldi. Özellikle Kotor, Tivat, HerzogNovi ve Budva en gözde yerler arasında. Sanayiinin gelişmediği ülkede sahiller ve tarım alanları tertemiz sizi bekliyor.

3- SIRBİSTAN

sırbistan

sırbistan
Parlamenter cumhuriyet ile yönetilen Sırbistan 5 istatiksel bölge, 24 şehir, 29 ilçe ve 150 belediye olmaz üzere idari bölümlere ayrılmaktadır. Başkenti Belgrad olan Sırbistan, son yıllarda inanılmaz bir genç enerji var. Çünkü burası artık bir Berlin ya da Budapeşte gibi Avrupa’da gençliğin nabzının attığı yer oldu. Tüm Avrupa gençliği, günübirlik de olsa Belgrad’a gelip Sava ve Tuna nehirlerinin kıyılarındaki duba üstü gece klüplerinde sabaha kadar partiliyor. Bu genç trafikte her yaz Novi Sad’da düzenlenen dünyanın en prestijli müzik festivallerinden, ödüllü EXIT Festival’in de payı büyük. Hazır vize sorunu da yokken Türkiyeli festivalcilerin kesinlikle ne yapıp ne edip bu organizasyonu görmesini tavsiye ederiz. Sırbistan’a gelmişken Subotica, Niş, Yeni Pazar gibi sevimli ve tarihi şehirleri de mutlaka görülmelidir.

4- MAKEDONYA

makedonya

makedonya
Makedonya, Eski Yugoslavya Cumhuriyetlerinden birisiydi. Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan arasında sıkışmış, 2 milyon 100 bin nüfuslu küçük bir ülke burası. 3-4gün Makedonya sokaklarını alt üst etmeniz için yeterli bir süre olacaktır. Denize kıyısı olmayan Makedonya’nın başkenti, Vardar Nehri’nin her iki kıyısına kurulmuş Üsküp mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden birisidir. Çarşı içerisinde yer alan Mustafa Paşa Camii, Kurşunlu Han, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı görülecek yerlerin başında geliyor. Buna Üsküp’ün en yüksek yerine kurulu olan Üsküp Kalesi de eklenebilir.

5- GÜRCİSTAN

gürcistan

gürcistan
Türkiye’nin öbür ucunda bulunan Gürcistan kimlikle bile gidebileceğiniz bir ülke olması açısından size avantaj kazandıran bir seçenek olabilir. Bavulunuzu toplayıp hadi gidiyoruz diyebileceğiniz Gürcistan’da yapılacak en güzel şeylerden biri doğa ve park gezileri, açık hava aktiviteleri, şehir turları, müzeler ve bir çok gezilesi sokak mevcut.

6- ENDONEZYA

endonezya

endonezya
17 bin tropik adadan ve sayısız volkandan oluşan Endonezya’nın görselliği hakkında pek fazla bir şey söylememize gerek yok herhalde. Ülke hem doğa, hem de kültürel açıdan çok zengin bir yer. 300 farklı dil konuşuluyor. Müslümanı, Hristiyanı, Budisti, Hindusu, bir ülkeyi paylaşıyor. Bali buranın popüler turizm noktası. Balayına çıkacaklar, dalışa meraklılar, tropik yerleri sevenler için ekonomik maliyetleri ile Endonezya oldukça cazip bir yer.

7- FİLİPİNLER

filiğinler

filiğinler
Filipinler tercih edebileceğiniz en güzel ve huzur dolu yerlerden biri olacaktır. Palawan’da kendinizi tropik bir cennette hissedeceksiniz. Asya’daki benzer tropik destinasyonlar bozuladursun, Filipinler hala naif, el değmemiş bir yer. Boracay gibi çok turist çeken, daha ticari yerleri bile hala güzel. Balayı ve kışın soğukları atlamak isteyenler için ideal yer. Çiftler için daha uygun olduğunu söylememiz lazım. Dalış meraklılarının aklını kaybedeceği bir deniz altı dünyası da var.

8- İRAN

iran

iran

İran’da kurulan devletlerin ya başkenti ya da önemli siyasal ve sosyal merkezi olmuş̧ İsfahan, İran tarihinde de belirleyici rol oynayan şehirlerinin başında geliyor. Sahip olduğu köklü geçmişinden günümüze ulaşan mimari açıdan benzersiz eserleri, tarihi ve kültürel mirası ile şehir, her zaman gezginler için ilgi odağı olmuş.

9- JAPONYA

japonya

japonya
Japonya kesinlikle ölmeden görülmesi gereken yerlerden biri diyebilirim. Gidilecek yerler listesinin en üstlerinde olması gereken sıradışılıkta ve güzellikte bir yer. Mimari, yemekler, insanlar, kültürü o kadar başka ki, insan başka bir gezengende gibi hissediyor. Gördüğünüz, göreceğiniz her şeyden çok farkı ve bu farklıları deneyimlemek çok keyifli. Japonya özellikle kadın gezginlerin yalnız veya grup olarak gönül rahatlığıyla gidebileceği yerlerden. İnanın tüm duyularınız yeniden uyanacak. 

10 - GÜNEY KORE

güney kore

güney kore
Asya kıtasının en gelişmiş, en iddalı yerlerinden biri de bizce Güney Kore. Burası şehir kaçamaklarını sevenler için bolca gastronomi, kültür ve sanat cenneti vaad ederken, 5000 yıllık tarihiyle tarihi gezileri sevenleri, bir yandan da ulusal parklarındaki aktivitelerle aktif tatil sevenleri aynı anda mutlu edebilen bir yer. Dağlarında yazın hiking, kışın kayak yapmaca, balıkçı kasabalarının salaş mekanlarında deniz mahsülleri tatmaca, sessiz sakin gözlerden uzak adalarına yelken açmaca, çeltik tarlalarıyla çevrili köylerinde geleneksel ahşap evlerinde konaklamaca, Seul’un bol renkli bol görsel şölenli festivallerinde kalabalığa karışmaca, Gwangju Bienali’nde sanata doymaca gibi… 

BİR YORUM YAPIN 0