Batı'nın ilk Müslüman mankeni: Mariah Idrissi

Dünyaca ünlü manken Mariah Idrıssi, 'Aysha' dergisine verdiği röportajda kariyeriyle ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

İlk başörtülü manken olarak adını duyuran Mariah Idrıssi, tüm dünyadan genç kadınların takip ettikleri gözde isimlerden birisi. Sosyal medyada farklı tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Idrissi, kendisini ilk olarak H&M reklamıyla ön plana çıkarmıştı.

Mariah Idrissi, kariyerini sadece tesettür üzerine değil Müslüman bir kadının vermek istediği tüm mesajlar üzerine kurmak istediğini söyledi.

Farklı kültürlerin etkisi altında kalmak, dezavantaj mıdır?

Ben çok kültürlü bir ailede büyüdüm. Pakistanlı bir anne ve Faslı bir babanın çocuğuyum ama İngiltere'de büyüdüm. Dışarıdan bakılınca dezavantajlı gibi bir durum görülse de bu bence muhteşem bir şeydi.

"KENDİ KÜLTÜRÜNÜZLE BATIYI HARMANLAYIN"

Bana öyle geliyor ki hem İngiltere'de hem de diğer ülkelerde farklı kültürden insanlarla bağlantı kurabiliyorum ve onlar da beni kendilerinden görüyorlar. Bence beni diğerlerinden ayrı bir yere koyan da bu; kendi kültürümle Batı modasını harmanlayarak kendi stilimi oluşturabiliyorum.

Belli bir kesime hitap ediyor olmak yük mü?

Tanınmaya ilk başladığım zamanlarda böyle bir yük hissetmtim. Çünkü örtülü olmakla birlikte kim olduğumun bilinmesini istiyordum. Yine de zamanla inancımın kimliğimin bir parçası olduğunu kabul ettim; inancım, görüntüm ve kimliğim asla birbirinden uzaklaştırabileceğim bir şey değildi.

"OMUZLARIMDA AĞIR BİR SORUMLULUK VAR..."

Bu durum üzücü olmasına rağmen elbette omuzlarımda bir ağırlık yani sorumluluk var ama bunu bir yük olarak adlandıramam. Ben bunu daha pozitif olarak algılıyorum hani elmasların oluşmasını sağlayan baskı gibi. Beni canlandıran, daha üretken olmamı sağlayan bir durum yani.

Geleceğe yönelik planların neler?

Benim gelecek planım sürekli gelişen muhafazakar moda dünyasından da kopmadan her şeyi riske atıp farklı bir sektörde iş kurmak.

BİR YORUM YAPIN 0