Kalben kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Hayde Söyle şarkısı ile adını duyuran güzel sesli başarılı sanatçı Kalben gündemin konuşulan ismi haline geldi. Kalben kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır soruları merak ediliyor. Merak edenler için araştırdık. Kalben'in hayatı ve biyografisi...

kalben

kalben

KALBEN KİMDİR?

Kalben olarak tanıdığımız başarılı sanatçı aslında Kalben Sağdıç'dır. Sadece adı olan Kalben olarak çıkış yapan sanatçı 17 Ocak 1986 yılında İskenderun'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler okuyarak tamamlayan Kalben, ardında yüksek lisans eğitimini Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında almıştır.

kalben

kalben

Müziğe ilgisi 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile başlamış ardından 14 yaşında ilk gitarını almıştır.

Yaşamını Ankara'da sürdüren Kalben, üniversiteden mezun olduktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilmek için İstanbul'a yerleşmiştir.  ilk zamanlarda marka müdürü, editörlük, proje yöneticiliği gibi görevlerde çalışmıştır. Bu sırada arkadaş ortamlarında ya da çok nadir çeşitli mekanlarda sahne alan şarkıcı, 2014 yılında yalnızca gitarının eşlik ettiği "Sadece" şarkısını söylerken videoya alınmış bu video kısa zaman içerisinde Türkiye Sofar Sounds videoları içerisinde tıklanma rekorları kırmıştır. 

kalben

kalben

Kalben, başarılı performansı sayesinde sevilen ve dinlenen bir ses haline gelmiştir. İstanbul'da bir çok mekanda sahne almış, caz festivallerinde sahneye çıkmış ve konserler vermiştir. Kendine has bir hayran kitlesi kazanan ve müzik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Kalben, ilk albümünü 2016 yılının Şubat ayında dinleyici ile buluşturmuştur. Saçlar, Sadece, Haydi Söyle gibi dikkat çeken şarkıların bulunduğu albüm müzik listelerinde de en çok dinlenen ve mobil platformda en çok indirilenler arasında yerini almıştır. 

kalben

kalben

Kalben uzun zamandır birlikte olduğu ve aynı zamanda gitaristi de olan Berkant Ali İncesaraç ile 2016 yılında evlenmiştir.

BİR YORUM YAPIN 0