Niran Ünsal kimdir? Niran Ünsal'ın eşi kimdir?

Niran Ünsal, konuk olduğu Seda Sayan'ın programının ardından merak edilen isimler arasına girdi. Niran Ünsal kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Niran Ünsal'ın eşi kimdir? Merak edenler için araştırdık...

niran ünsal

niran ünsal

NİRAN ÜNSAL KİMDİR?

Gerçek adı Fatma Uludan Canevi, sahne adı Niran Ünsal olan sanatçı 13 Ağustos 1974 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Niran Ünsal, İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı Nursal Ünsal Birtek ve kanun sanatçısı Ahmet Canevi’nin ikinci çocuklarıdır.  Haktan Ünsal ile Nida Ünsal adında iki kardeşi vardır. Niran Ünsal'ın annesi ve babası daha sonra aralarında oluşan anlaşmazlık sebebi ile yollarını ayırmışlardır.

19 Nisan 1991 tarihinde Anne Nursal Ünsal Birtek, 1984 yılında evlendiği 4. eşi Mehmet Birtek’in sürekli alkol alıp Niran Ünsal’ı taciz etmesi ve “Seni ve çocukları öldüreceğim” tehditleri üzerine eşini korkutmaya karar veriyor. Birtek, bir sabah çocuklarını parka gönderdikten sonra evindeki silahla kocasını korkutmak isterken silahın ateş almasıyla kocasını öldürüyor. Bu cinayetten sonra cezaevinde yatan Birtek’in çocuklarına anneanne Fatma Tekçiçek baktı. Annesi 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılamış. Daha sonra olayın kaza olduğu kayıtlara geçirilerek 9 ay hapsine karar verilmiş.

niran ünsal

niran ünsal

Niran Ünsal, müzik hayatına sekiz yaşında İzmir TRT Çocuk Korosu'nda başladı. İleri koro ve gençlik korosu derken uzun yıllar TRT İzmir Radyosu'nda görev aldı. Daha sonra Türk Sanat Müziği Korosu'nun sınavlarını kazandı. Dört ay kadar koroda görev aldı. Ancak müzikal tercihini pop müzikten yana kullandı. Bu yüzden radyodan ayrılıp orkestra eşliğinde sahne çalışmalarına başladı. 

Niran Ünsal, 1990 yılında Kaan Canbağ ile evlendi ve 6 ay sonra yollarını ayırdılar. Bu evlilikten Hande Ünsal adında bir kız çocuk sahibi oldu.

Usta sanatçı, bir dönem İzmir'de radyo programcılığı yaptı ve bu esnada İzmir Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü Öğretim Üyesi Müfit Bayraşa ile tanıştı. Bayraşa Pop Show 94 yarışması için hazırladığı besteyi Niran Ünsal'ın yorumlamasını istedi. Yarışmanın ödülleri arasında S Müzik'le albüm anlaşması da yer alıyordu. Fazla düşünmeden teklifi kabul etti ve "Serseri Mayın" isimli eserle Pop Show 94 yarışmasında birinci oldu. Müzik birikiminin yetersiz olduğunu düşünen Niran Ünsal, müzik dünyasının usta isimleri ile sahne çalışmaları ve beste denemeleri yaparak kendini geliştirdi. 

niran ünsal

niran ünsal

Niran Ünsal, 1996 yılının 13 Ağustos günü ilk albümünü çıkardı. Haktan adını taşıyan albümün içerisinde on iki şarkı yer aldı. Albümün müzik yönetmenliğini Garo Mafyan ve Selim Çaldıran yaptı. İlk albümünün ardından sahne çalışmalarına yoğunlaşan Ünsal, Metin Şentürk gibi isimlere bestelerini verdi. Niran Ünsal, ikinci albümünü 1999 yılında piyasaya sürdü. 1999 yılında çıkardığı “Şarkılara Tutundum” albümünde başta Attila Özdemiroğlu olmak üzere Aysel Gürel, Seda Akay, Günay Çoban ve Mete Çelik gibi ünlü söz yazarı ve bestecilerin eserleri yer alır. 

Niran Ünsal, 1999 yılında tiyatrocu Peker Açıkalın ile bir birliktelik yaşayarak 2001 yılında Narin Şeker Açıkalın adında bir kız çocuğuna daha sahip oldu. Bu birlikteliğin ardından 2004 yılında Tiyatro Sanatçısı Selçuk Soğukçay ile evlendi. Ancak bu evlilikte uzun sürmedi.

niran ünsal

niran ünsal

Bir çok şarkıda imzası bulunan usta sanatçı Niran Ünsal 2007 yılında Niran Ünsal, “NÜ Müzik Yapım” adını verdiği kendisine ait bir müzik yapım şirketi kurmuştur. Bu esnada 14 Ocak 2007 tarihinde Kuyumcu Oğuz Türküsev ile dördüncü evliliğini yapmıştır. Ancak burada da aradığı mutluluğu bulamayan Niran Ünsal 8 Aralık 2009 tarihinde boşanmıştır.

Niran Ünsal son olarak  14 Şubat 2010’da imam nikahı ile ve Haziran 2011 tarihinde de belediye nikahıyla magazin muhabiri İbrahim Gugu ile evlendi, Eylül 2011 tarihinde de ayrıldılar. Kasım 2011 de tekrar bir araya geldiler. 2012 yılında Liva  adında bir kız çocukları var. 17 Ocak 2014 de Bera adında bir erkek çocukları oldu.

Niran Ünsal’ın Albümleri :

1996 – Haktan

1999 – Şarkılara Tutundum

2004 – Göçebe

2007 – İyi Niyetlerim

2009 – Sesler ve İzler

2010 – Bir Avaz Bir Saz

2012 – İnce Ayar

2013 – Ok

ibrahim gugu

ibrahim gugu

Niran Ünsal'ın eşi İbrahim Gugu kimdir?

Niran Ünsal'ın eşi olarak bildiğimiz İbrahim Gugu eski bir gazetecidir. Aslen Giresun Görele'li olan İbrahim Gug, İstanbul'da yaşamaktadır.

İbrahim Gugu, bir süre magazin muhabirliği yapmıştır. 2008 yılında Niran Ünsal ile tanışan Gugu, 2010 yılında dini nikah, 2017 yılında ile resmi nikah kıyarak dünya evine girmiştir. 

 İbrahim Gugu ve Niran Ünsal çiftinin 4 yaşında Liva adında bir kızı ve 2 yaşında Bera adında bir oğlu vardır.

BİR YORUM YAPIN 0