Hamburger nasıl ortaya çıktı?

Günümüzde fast food zincirinin en çok tüketilen yiyeceklerinden olan hamburgerin ilk olarak nereden çıktığını hiç merak ettiniz mi? İşte sizlere hamburgerin tarihi...

Genellikle iki yuvarlak ekmek arasından bir parça tavuk ve köftenin konularak yapıldığı hamburger sağlığa zararlı olmasına rağmen her yaştan insan tarafından tüketilir. Üreticilerin zaman içinde pek çok çeşidini tüketiciye sundukları hamburger, dünyada ilk kez ortaya çıktığında nasıldı? Peki dünyaya yayılarak nasıl vazgeçilmez yiyeceklerden biri oldu? İşte tüm bilinmeyenleriyle hamburger...

İLK KEZ TATARLAR YAPTI 

Hamburger'in kez ortaya çıktığı ülke sanılanın aksine Amerika değildir. Hamburger ilk olarak bir Türk boyu olan Orta Asya'lı Tatar toplumundan çıkmıştır. Tatar savaşçılar, daha kuvvetli olabilmek adına çiğ et tüketiyorlardı. Zamanla bu eti atlarının eğerlerinin altına koyup atın sıcaklığı ile pişmesini sağlayarak tüketmeye başladılar. Tatarlar daha sonra bu eti tuz, biber ve soğanla birleştirerek yemeğe başladılar. 

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan bir tüccar 19. yüzyılın ortalarına doğru Orta Asya'yı ziyaret etmeye gitti. Ziyareti sırasında Tatarların pişirdiği bu eti fark etti ve aynısını memleketinde yaparak Hamburg Bifteği olarak sunmaya başladı. Kısa zamanda insanlar tarafından çok sevilen Hamburg Bifteği başka bir ahçı tarafından kızartılarak müşterilere sunulmaya başlandı. Aynı zamanda bu ahçı bifteğe Hamburg'a ait anlamına gelen hamburger ismini verdi.

PEKİ HAMBURGER AMERİKA'YA NASIL ULAŞTI? 

Tatar topraklarında başlayan ve Almanya'da devam eden hamburgerin hikayesi henüz bitmemişti. 19. yüzyılın son yıllarında bir göç dalgası halinde Almanlar Amerika'ya göç ettiler. Almanlar gittikleri yere de Hamburgeri getirdiler. Bu topraklarda da Hamburger çok sevildi. Hatta Amerikan yemek kültürünün merkezini oluşturdu. 

Karar vermeyi kolaylaştıran 10/10/10 yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Karar vermeyi kolaylaştıran 10/10/10 yöntemi
Stresi arttıran ve azaltan içecekler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Stresi arttıran ve azaltan içecekler nelerdir?
Alfa kadını nedir? Nasıl alfa kadını olunur?

İLİŞKİLİ HABER

Alfa kadını nedir? Nasıl alfa kadını olunur?

BİR YORUM YAPIN 0