Beden dili en etkili şekilde nasıl kullanılır?

Çoğu zaman konuşmalarınızdan çok beden diliniz, karakterinizi ve o anda içinde bulunduğunuz ruhsal durumu ele verir. Peki karşınızdaki kişilere yanlış mesajlar vermemek içine ne yapmanız gerekir? İşte en doğru şekilde beden dili kullanma yöntemi...

Beden dili, kimi zaman sözlerinizi daha iyi ifade edebilmek çoğu zamanda açıklamalarınızı daha etkileyici bir hale getirmek için kullanılır. Ancak bazı zamanlar beden dilini kullanırken hatalar yapılabilir. 

İşte beden dilinizle yanlış mesajlar vermenize neden olabilecek davranışlar...

ARKAYA YASLANARAK OTURMAK

Bir sohbet sırasında arkanıza yaslanarak oturmanız karşınızdaki kişiyi önemsemediğiniz anlamına gelebilir. Bu nedenle özellikle sizin için önemli biriyle sohbet ediyorsanız her zaman dik oturmaya dikkat edin. 

OMUZLARINIZ DİK OLSUN

Düşük duran omuzlar enerjinizin düşük olduğu ve kendinize güvenmediğiniz izlenimi yaratabilir. Bu nedenle omuzlarınız dik olmalıdır. 

BACAKLARINIZI ÇARPIK TUTMAYIN

Eğer bir kişi ile ayakta ve karşılıklı konuşuyorsanız bacaklarınız asla çapraz tutmayın. Bu davranış konudan uzak durduğunuzu ve sıkıldığınızı gösterir. 

ELLERİNİZİ CEBİNİZE SOKMAYIN

Konuşma sırasında ellerinizi cebinize sokmayın ve asla ellerinizi arkada birleştirmeyin. Bu özgüven eksikliğinin bir göstergesidir. 

KONUYU BAKIŞLARINIZLA ONAYLAYIN

Karşınızdaki kişi konuşma yaparken sözlerini bakışlarınızla onaylayın. Bu konu ile alakadar olduğunuzu ve dinlediğinizi gösterir. 

TOKALAŞIRKEN HATA YAPMAYIN

Tokalaşma sırasında karşıdaki kişinin elini sıkıca tutun ve göz teması kurun. 

SIK SIK SAATE BAKMAYIN

Bir toplantıda ya da bir konuşma esnasından sürekli olarak saate bakmayın. Bu sıkıldığınızı gösterir. Bununla birlikte sürekli kıpırdanmakta aynı şekilde sıkıldığınızın bir göstergesidir. 

Karar vermeyi kolaylaştıran 10/10/10 yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Karar vermeyi kolaylaştıran 10/10/10 yöntemi
Stresi arttıran ve azaltan içecekler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Stresi arttıran ve azaltan içecekler nelerdir?
Özgüven eksikliği nasıl giderilir?

İLİŞKİLİ HABER

Özgüven eksikliği nasıl giderilir?

BİR YORUM YAPIN 0