6. his nedir? Altıncı his kimlerde kuvvetlidir?

Bazı insanlar altıncı hislerinin kuvvetli olduğuna inanırlar. Peki, altıncı his bir efsane midir? Yoksa gerçekten insanlar altıncı hislerini kullanarak birtakım olayları önceden tahmin edebilirler mi? İşte sizlere altıncı his ile ilgili tüm bilinenler...

Bilim adamlarına göre; insanlarda görme, duyma, tat alma, dokunma ve koklama olmak üzere beş duyu mevcuttur. Bunlarla beraber kişinin sadece hislerini kullanarak birtakım olayları sezinlemesini sağlayan bir duyunun daha varlığında bahsediliyor. Altıncı his adı verilen bu duyu gerçekten var mı? İnsanlar altıncı hislerini kullanarak bazı olayları hissedebilirler mi? İşte tüm bu soruların cevapları...

Bilim çevreleri altıncı his diye bir fenomenin varlığını kabul etmiyor. Hatta Amerikan Ulusal Bilim Akademisi altıncı his adı verilen bu duyunun varlığını inkar ediyor. Bilim insanlarına göre altıncı his yoktur çünkü ispat edilemez.  Bununla beraber felsefe, din ve mistisizimle ilgilenen pek çok bilim adamı ve araştırmacı altıncı hissin var olduğunu iddia ediyor. 

Aslına bakılırsa altıncı his çoğu zaman geçmiş tecrübeler, kalıtım ve beyninizin siz farkında olmadan bazı durum ve olayları kodlaması sonucu ortaya çıkabiliyor. Eğer daha açıklayıcı olmak gerekirse durumu şöyle bir örnekle izah edebiliriz:

Mesela anneniz kardeşiniz ya da aynı evi paylaştığınız bir arkadaşınız siz mutfakta yemek yaparken arkanızda belirdi. Siz o kişiyi görmeseniz bile onun arkanızda olduğunu hissedebilirsiniz. Genellikle bunun nedeni siz her ne kadar fark etmeseniz bile arkanızda bulunan kişinin mikro ölçekteki gölgesini algılamanız. Bununla birlikte arkanızda bulunan kişinin ses frekansları da arkanızdaki kişinin kim olduğunu anlamanızı sağlar.

Konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bir başka örnekte verilebilir. Uzun zamandır görüşmediğiniz bir arkadaşınızı aklınızdan geçirirsiniz ve tam o sırada aklınızdan geçen arkadaşınız sizi arar. Bu durumunda sebebi şudur: Aslında gün içinde pek çok kişi aklınızdan geçmektedir. Ancak bu kişilerin çoğu zaman aklınızdan geçtiğini bile unutursunuz. Aklınızdan geçen pek çok kişi arasında arkadaşınızda vardır. Telefonunuz çaldığında arkadaşınızın aradığını görürsünüz.

Arkadaşınız numarasını gördüğünüzde beyin gün içerisinde o arkadaşınızı anımsadığınızı size hatırlatır. Sizlerde çoğu zaman bu durumun psişik bir güç olduğunu sanırsınız. Aslına bakılırsa eğer o arkadaşınız sizi aramasaydı beyin o kişiyi size hatırlatmayacak ve unutmanıza neden olacaktı.

 

Hisleriniz kuvvetli midir? Buyrun teste...

İLİŞKİLİ HABER

Hisleriniz kuvvetli midir? Buyrun teste...
Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?
Özgüven eksikliği nasıl giderilir?

İLİŞKİLİ HABER

Özgüven eksikliği nasıl giderilir?
Nazar boncuğu nazarı önler mi?

İLİŞKİLİ HABER

Nazar boncuğu nazarı önler mi?

BİR YORUM YAPIN 22

Bilmem ki 1 yıl önce

6. Hisse inanıyorum… yorumlardaki herkes geleceği görüyorum biliyorum falan demiş 6.his dediğimiz şey geleceği bilmek değildir geleceği Allah’tan başka kimse bilemez 6.his geleceği tahmin etmektir şahsen bu bende de var geleceği evet bilemiyorum ama çok yakın bir geleceği rahatça TAHMİN edebiliyorum hem bu yazı metninde verilen gibi bir şey de değil benimki şimdileri şu olsa dediğimde pat diye gerçekleşiyor 1 gün içinde en az 5-6 defa dejavu yaşıyorum ve bir çok şeyi hissediyorum.

Toplam 1 beğeni

anonym 1 yıl önce

arkadaşlar allah kimseye geleceği görme yeteneği vermemiştir.bu sadece sizin şüphelerinizdir. bazıları sadece hikaye uydurmak için yalan yazmasın allah görüyor.biraz utanın şüphe vardır tamam ama siz iyica geleceği görüyorum diyorsunuz arkadaşları kandırmayalım.bazı konuları bu kadar düşünmemek gerek bizzat araştırarak öğrendim

Toplam 1 beğeni

isimsiz 2 yıl önce

bazi insanlari olmaisden once oleceklerni his edyorum amma kim ve ne zaman olacagni bilmiyorum bide bazi baska seyler var

Toplam 1 beğeni

anonym 1 yıl önce

birisinin sana yasakladığı şeyi yaparken her an biri gelecek hissi mesela gizli bilgisayar oynuyorsun her an annnen gelebilir kapatmaya hazırsındır bu şüphe duygusu

Toplam 0 Beğeni

Hilal 2 yıl önce

Ama şöyle bir şey var, rüyamda gördüğüm bir insan o günün içerisinde bana dönüş yapıyor. Bu sadece çok yakın arkadaşımda olmasına gerek yok hani.... yıllar önce görüştüğüm bir insan da olabilir.

Toplam 2 beğeni

Nesrin 3 yıl önce

Bazı arkadaşlar geleceği falan gördüklerini yazmışlar, yok öyle bir şey. Duruma açıklık getiricek olursak, beyin iki lob'a ayrılır. Bunları 'Sağ lob' ve 'Sol lob' olarak ayırabiliriz. Peki nedir bu olmamış şeyi yaşadığını hissetmek? Şimdi şu şekil de açıklamak gerekirse, Sol lob'un Sağ lob'dan daha geç olayı algılamasıdır. Bu kadar basit. Sağ lob, olayları Sol lob'tan daha erken algıladığı için(saniyelik bir fark), Sol lob olayı algıladığında beyin bunu daha önceden yaşadığına dair sinyaller gönderiyor. Böylece bizde "Ben bunu daha önceden yaşadım" oluyor veya "Ben bunu daha önceden hissettim"diyorsunuz. Rüyada görüpte, gerçekleşiyorsa onu bilemem.

Toplam 6 beğeni

Ebru 2 yıl önce

Bu dejavu rüyadan snra gerceklesmesi ve bu sürekli oluyor

Toplam 0 Beğeni

Seydi 2 yıl önce

Bende ona benzer bir his var mesela anlık bir iş yapıyorum sanki bunu yapacağımı önceden biliyordum yada yapmiştimi diye düşünüyorum

Toplam 0 Beğeni

Luke 2 yıl önce

Şöyle örnek vereyim. Benim 6. Hissim güçlü bu insana göre fark ediyor. Benimki orta derecede. Mesela size birisi bişey aldığında içinize bir heyecan düşer ya bu 6. Histe böyle kişiye göre değişiyor yani birisinin bana bişey yapacağını hissedebiliyorum. Kötü bişey olucağını da hissediyorum. Yani içimdeki hislere göre bunları ayırt edebiliyorum. Genelde ruya anlamlarmda gerçekleşiyor. 6. His var ama GELECEĞİ GÖRME gibi asla bişey yok sadece hissediyorsun içine bir his düşüyor o kadar bide ruyalarinda görursün ama gorme gibi bişey yok.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun