En popüler kına gecesi konseptleri

Kına geceleri kültürümüzde çok önemli bir yer tutan merasimlerdir. Özellikle son yıllarda çok farklı konseptlerde yapılan kına gecelerinin son trendlerini merak ediyorsanız bu haber tam size göre...

Kına gecesi geleneği çok eski tarihlerden günümüze gelmiştir. Ancak son yıllarda bu gelenek, daha fazla önemsenmeye ve farklı konseptlerle yapılmaya başlanmıştır. Bu konseptlerden en çok sevilenleri ise Osmanlı tarzı, Hint tarzı ve Roman tarzıdır. Bu üç tarz kına gecesini sizler için araştırdık. 

OSMANLI TARZI KINA GECESİ 

Osmanlı tarzı kına gecesinde gelinin kostümü Osmanlı hanım sultanlarının kıyafetlerine uygun şekilde seçilir. Gelinin yakın arkadaşları da bu şekilde giyinirler. Kına tahtı genellikle kırmızı olur. Bununla birlikte diğer aksesuarlar genellikle altın varaklı olur. Tüm konsepte hakim olan renkle ise kırmızı ve bordodur. Osmanlı tarzı kına gecesinde davetlilere Osmanlı şerbetlerinden ikram edilir. Bu tarz kına gecesinin olmazsa olmazlarından biri tef çalmaktır. 

HİNT TARZI KINA GECESİ

Özellikle Hint dizileri ile  ülkemizde popüler hale gelen Hint kültürü, kına gecelerine de yansıdı. Bu kına gecesi konseptinde yeşil, sarı, turuncu ve pembe gibi parlak ve göz alıcı renkler tercih edilir. Gelin adayı Hintli kadınların geleneksel kıyafeti olan ve sari adı verilen elbiseden giyerler. Takı olarak ise yine Hintli kadınların sık tercih ettikleri altın sarısı takılar kullanabilirler. Kınada çalınan şarkılar arasına hareketli Hint müzikleri eklenir. Bu tarz kına gecesi organizasyonlarından hint kınacısı kiralanır. 

ROMAN TARZI KINA GECESİ

Renkli kıyafetleri ve tarzları ile bilenen Roman kültüründen esinlenerek sıra dışı bir kına gecesi düzenleyebilirsiniz. Bu tarz kına gecesinde de aynı Hint tarzı kına gecesinde olduğu gibi sıcak renkler ön planda olur. Kına tahtının etrafı, renkli tüllerle çevrelenerek adeta bir roman çadırı havası  verilir. Bununla birlikte gelen davetlilere Shakira kemeri dağıtılarak konsept daha hareketli hale getirilebilir. 

HAMAMDA KINA GECESİ

Eğer misafirlerinizi daha farklı bir atmosferde ağırlamak istiyorsanız kına gecenizi hamamda yapabilirsiniz. Hamamda yapılan kına gecelerinde ilk önce hamamın sıcak bölümünde gelin hamamı yapılır. Daha sonra hamamın soğuk bölümüne geçilir. Burada eğlenilir. Gelen misafirlere hediye olarak sabun, kese ve peştamalden oluşan bir hediye paketi verilir. 

 

İstanbul'da gezilecek park ve bahçeler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da gezilecek park ve bahçeler
İstanbul'da gelinlik alınabilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da gelinlik alınabilecek yerler
Erteleme hastalığı nedir? Nasıl baş edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Erteleme hastalığı nedir? Nasıl baş edilir?
2018 Kına gecesi kıyafetleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2018 Kına gecesi kıyafetleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0