Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Oyunculuk kariyerindeki üstün başarıları ile adını bir çok ülkeye duyurmuş yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, gündemin en çok konuşulan isimlerinden birisi. Adının geçtiği her projede kendini gösteren, ekranların sevilen ve tanınan yüzü Kıvanç Tatlıtuğ özel hayatı ile de merak konusu... Peki Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Ekranların başarılı ve yakışıklı oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etme suçundan dolayı başlatılan soruşturma sonucunda savcılığa ifade vermesi ile gündemin en çok konuşulan ismi oldu. Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Merak edenler için Kıvanç Tatlıtuğ hayatı ve biyografisi...

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

KIVANÇ TATLITUĞ KİMDİR?

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan Tatlıtuğ, ailesi ile birlikte 1997 yılına kadara Adana'da yaşamış ardından İstanbul'a yerleşmişlerdir.

Lise eğitimini İstanbul Kalamış Lisesinde tamamlayan Kıvanç Tatlıtuğ, annesi Nurten Tatlıtuğ'un teşvikleri ile lise eğitiminin ardından Best Model yarışmasına kayıt yaptırmıştır. 2002 yılında düzenlenen Best Model yarışmasını kazanarak Türkiye birincisi olan Kıvanç Tatlıtuğ, Best Model of the World'e katılmaya hak kazanmış ve birinci olmuştur. Yarışmayı kazanması ile beraber hem yurt içi hem de yurt dışında tanınmaya başlamıştır. Yarışmanın ardından bir çok ajanstan teklif alan Kıvanç Tatlıtuğ, Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifi kabul ederek Paris'e yerleşti. 

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

Paris’te yaşadığı 1,5 yıllık dönemde, birçok dizi teklifinin geldiğini öğrenen Tatlıtuğ, küçüklüğünden beri sinema ve televizyona olan ilgisi olduğundan gelen teklifleri değerlendirmek üzere Türkiye’ye döndü. Okan Bayülgen’den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan’dan oyunculuk eğitimi aldı.

Kıvanç Tatlıtuğ, Oyunculuğa ilk adımını 2005 yılında, Gümüş dizisiyle attı. Songül Öden ile başrolü paylaştığı dizi, Türkiye’yle birlikte Arap ülkelerinde çok beğenildi. Hatta bu popülerliği bazı ülkelerde dizinin “genel ahlaka aykırı” bulunması gerekçesiyle yayından kaldırılmasını gündeme getirdi; fakat bu durum hiç gerçekleşmedi. Gümüş’ün ardından, Menekşe ile Halil ‘de Halil karakterini canlandırdı. Amerikalılar Karadenizde 2 adlı filmde oynadı.

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

Yakışıklı oyuncu, kariyerinin en büyük adımını 2008 yılında Beren Saat ile birlikte başrollerini paylaştığı Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Behlül karakteri ile attı. Bu dizi de aldığı rol ardından Türkiye'nin Behlül'ü olarak bilinen Tatlıtuğ, aldığı rol sonucunda Altın Kelebek Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2008 yılından itibaren dünyaca bilinen ve en çok tercih edilen oyunculardan biri haline gelen Kıvanç Tatlıtuğ bir çok sinema ve dizi filminde rol almıştır. 2010 yılında “Ezel” dizisinde, son bölümlerinde “Sekiz” adlı yan karakteri canlandırmış, 2013'de vizyona giren Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde de yer alan Kıvanç Tatlıtuğ, veremli bir genci canlandırmak için 20 kilo verdi. 2014 yılında Farah Zeynep Abdullah ile başrolleri paylaştığı "Kurt Seyit ve Şura" adlı dizide de bir süre rol almıştır. 

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

Kurt Seyit ve Şura adlı dizinin final yapmasının ardından bir süre ekranlara ara veren yakışıklı oyuncu, 19 Şubat 2016'da stil danışmanı Başak Dizer ile Paris’te dünya evine girmiştir.

Kıvanç Tatlıtuğ, ekrana verdiği uzun bir aranın ardından 2017 yılında Tuğba Büyüküstün ile başrolleri paylaştığı Cesur ve Güzel adlı dizide rol almıştır. Ardından 2018 yılında Hadi Be Oğlum adlı sinema filminde başrol karakteri canlandırarak sahalara geri dönmüştür.

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ'un rol aldığı dizi ve filmler;

2007 - Amerikalılar Karadeniz´de 2  (Sinema Filmi)

2005 - Gümüş (TV Dizisi)

2008 - 2009 - Aşk-ı Memnu (TV Dizisi)

2008 - Menekşe ile Halil (TV Dizisi)

2010 - Ezel (TV Dizisi)

2010 - Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)

2011 - 2012 - Kuzey Güney (TV Dizisi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (TV Dizisi)

2014 - Kurt Seyit ve Şura  (TV Dizisi)

2016 - Siyah Beyaz (TV Dizisi)

2017 - Güzel ve Cesur (TV Dizisi)

2018 - Hadi Be Oğlum (Sinema Filmi)

kıvanç tatlıtuğ

kıvanç tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ'un aldığı ödüller;

2009 - 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı *Memnu)

2012 - 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey *Güney 1. Sezon)

2013 - Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Kuzey Güney)

Kıvanç Tatlıtuğ savcıya ifade verdi

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ savcıya ifade verdi

BİR YORUM YAPIN 1

Ala 5 yıl önce

Kuzey güneyden hiç bahsetmemişsiniz ve kuzey güneyin tarihleri 2011-2013tür kelebeğin rüyasıyla aynı zamanda yayın vermekteydi

Toplam 1 beğeni