Gelin bohçasına neler konulur?

Evlilik merasimlerinin en önemli ayrıntılarından biri gelin bohçasıdır. Gelinin günlük hayatta kullanacağı eşyaların bulunduğu bohçaya genellikle ne konulacağı her zaman tartışma konusu olur. Bizde sizler için gelin bohçasına konulması gerekenleri araştırdık. İşte gelin bohçasının olmazsa olmazları...

Türkiye'de evlilik geleneklerinin başında nişan bohçası hazırlamak gelir. Büyük bir özenle hazırlanan bohçaların kumaşından içine konulacak eşyalara kadar her şey titizlikle seçilir. Peki, nişan bohçasına nelerin konulması gerekir. İşte bu sorunun cevabı...

GECELİK TAKIMI 

Gelin bohçasına konulması gereken ve bohça açılırken en çok kendini gösteren parçalardan biri gecelik takımlarıdır. 

GELİN TERLİĞİ

Gelin terliği, genellikle gecelik takımlarının yanında verilir. Topuklu ve tüylü bir terlik seçilebileceği gibi sade bir terlikte seçilebilir. 

GELİN MAKYAJ SETİ 

Eğer makyaj seti alınacak gelin makyaj yapmayı çok seviyorsa ayrıntılı ve farklı parçaların içinde bulunduğu bir makyaj seti tercih edilmelidir. Bunun dışında makyaj setleri genellikle standart parçalardan oluşuyor. 

BORNOZ TAKIMI 

Her ne kadar gelinler için dantelli ve süslü bornoz takımları tercih edilse de bazı gelinler daha kullanışlı olması için sade bornoz takımlarını tercih ediyor. 

PİJAMA TAKIMI 

Dilerseniz hem sade hem dantelli olmak üzere iki adet takım alabilirsiniz. 

PARFÜM SETİ 

Bu setler, gelin bohçası malzemeleri satan yerlerde bulunuyor. Bu şekilde bir set alabileceğiniz gibi gelinin zevkine göre farklı bir  parfüm ve deodorantta alabilirsiniz. 

   Bunların dışında bohçanın içine terlik torbası, bir takım iç çamaşırı, aynalık takımı da konulmalıdır. 

2018 yılın alyans modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2018 yılın alyans modelleri

BİR YORUM YAPIN 0