Denizde yaşayan Bajaular kimdir?

Malezya'nın Borneo adasında hayatlarını sürdüren ve ilginç yaşam tarzlarıyla görenleri şaşkına çeviren Bajau kabilesi, adeta denizin ortasında yaşıyor. Bir balık gibi hayatlarını denizde geçiren kabileyi sizler için araştırdık.

Bajau kabilesinin üyeleri denizin üstüne yaptıkları derme çatma evlerde yaşıyor. Ayakları neredeyse toprağa basmayan bajaular, uçsuz bucaksız denizin tek sahibi olmuş durumdalar. 

Geçimlerini balıkçılıkla sağlayan Bajaular ne yazık ki hiçbir ülke tarafından vatandaşlığa kabul edilmiyorlar. Karada kendilerine yer bulamayan Bajaular'ın tek vatanı deniz...

Bajau kabilesinde doğan çocuklar neredeyse yürümeyi öğrenmeden önce balık gibi yüzmeyi öğreniyorlar. Bu çocuklar, deniz yıldızlarına, balıklara ve ahtapotlara evcil hayvanları gibi bakıyorlar. 

Kabilede hemen hemen hiç kimse okuma yazma bilmiyor. Kabile üyeleri yaşlarını bilmiyorlar. Tüm zamanlarını tertemiz deniz suyunda gelecek ve zaman kaygısı olmadan geçiren Bajau kabilesi, yaşam tarzları ile adeta görenleri kıskandırıyor. 

Ucuz tatil nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ucuz tatil nasıl yapılır?
Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri
İnsanları ilk görüşte nasıl etkileriz?

İLİŞKİLİ HABER

İnsanları ilk görüşte nasıl etkileriz?

BİR YORUM YAPIN 1

erdem 5 yıl önce

tam da istediğim hayat

Toplam 2 beğeni