Evi serin tutmanın yolu

Yaz aylarının bunaltıcı sıcağını evde karşılıyorsanız klima yada vantilatörden bile daha sevindirici bir haberimiz var! İşte faturalarınızı şişirmeden evinizi serin tutmanın püf noktaları...

Klima satın almak zorunda kalmadan, vantilatörün kabarttığı elektrik faturasını düşünmeden evinizi serin tutmanın yolları...

PERDELERİ AÇMAYIN

Oda içerisindeki sıcaklığın yüzde 30'unun pencereden girdiğini biliyor muydunuz? Perdelerinde kapalı olduğu takdirde oda sıcaklığını en az 5 derece kadar indirebileceğini? Perdelerinizi, gündüz dahi kapalı tutun. Pencerelerinizi ise hiç açmamanızı tavsiye ederiz. Böylelikle odanızın biraz karanlık olması karşılığında serinliği garanti edeceksiniz.

YAZ AYLARININ KABUSU: YEMEK PİŞİRMEK

Sıcak günlerin en çileli anı yemek pişirme anıdır. Bu anda aslında koku için kullanılıyor olsa da aspiratörünüzden faydalanabilirsiniz. Aspiratörün daha güçlü çalışması ve yemekle beraber pişmemeniz için tavsiyemiz aspiratör filtrelerini temizlemiş olmanız. Bu sayede hem yemek kokularını hem de sıcak havayı, buharı hızlı bir şekilde temizlemiş olacaksınız.

ELEKTRİKLİ ALET = SICAKLIK

Bilgisayardan televizyona kadar elektrikle çalışan ne kadar alet varsa etrafına ısı yayar. Bu yüzden sıcak günlerde bu ürünleri mümkün olduğunca kullanmayın. Kullanmak zorunda kaldığınızda ise kendinize çok yakın tutmamanızı öneririz.

ÖRTÜ VE KUMAŞLARA DİKKAT!

Mevsim değişikliğine uygun örtü ve kumaş kullanımı her zaman tercih edilmesi gereken seçenektir. Koltuk takımınızın döşemeleri terleten bir yüzeye sahipse muhakkak serinlik hissi verecek örtüler kullanmalısınız. Aynı şekilde nevresim takımı ve çarşaflarda da yüzde yüz pamuktan üretilmiş, terletmeyen yapısı olan kumaşlar seçilmeli.

IŞIKLANDIRMANIN ÖNEMİ BÜYÜK

Evinizde bulunan eski tip ampuller, flüorasan ve LED ampullere göre daha fazla ısı yayar. Ampulün yaydığı ısı azımsanmayacak seviyededir.

GECE AÇIK, GÜNDÜZ KAPALI!

Yaz ayları özellikle gece yarısından sonra hava serin olur. Bu yüzden pencereleri ve perdeleri açıp serin havanın tüm eve dolarak sabaha kadar evi serinletmesine izin verin.

En kullanışlı mangal modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En kullanışlı mangal modelleri

BİR YORUM YAPIN 0