Ev kadınları sanatla stres atıyor!

Ev kadınları ev işlerinden kalan zamanlarını filografi yaparak atıyor. Çivi ile yapılan bu sanatla kadınlar stres ve sıkıntılarını atmanın yanı sıra el becerilerini de geliştiriyor.

Bağcılar Belediyesi'nin kadınlar için açtığı "Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi Filografi Kursu" son günlerde ev kadınlarının ilgi odağı oldu. Bu kursta kadınlar eğitmenlerden aldıkları derslerle çivi dizme sanatını öğreniyor. Hem iş becerilerini artırıp hem de yeni dostluklar elde eden kadınlar oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Kadınlar ev işlerinden artan zamanın değerlendirmenin mutluluğunu yaşana kursiyerlerden emekli Necla Aktaş işte bu sözlerle anlattı: "Emekli olduktan sonra yapacak bir şey bulamıyordum. Evde boşuna oturmaktansa buraya geliyorum. Filografi yaptığım süre içerisinde zaman nasıl geçiyor bilmiyorum. Sizi yoran ne kadar derdiniz sorununuz varsa hepsini atıyorsunuz. Kafanızı boşaltıyorsunuz. Büyük bir sabır gerektiren filografi sanatı ev kadınlarının boş vakitlerini değerlendirmelerine yardımcı oluyor."

Duygularını çekiç, çivi ve ip yardımıyla tahtalara döken kadınlardan Arzu Kartal'da "Zevkli. Stres atıcı. Çivi çakarak tel sararak rahatlıyoruz. Çivi çakarken kafa dağılıyor sinir minir kalmıyor. Evde de yapıyorum. Çocuklara da öğrettim onlar da stres atıyor. Hem ekonomik hem zihinsel çok faydası var. Boş zamanları olan olmayan herkese şiddetle tavsiye ederim. Yakında da sergi açacağım" diyerek bütün ev kadınların gelmesi gerektiğini söyledi.

Bu köyde 'Kıstı' olmadan kızlar gelin gitmiyor

İLİŞKİLİ HABER

Bu köyde 'Kıstı' olmadan kızlar gelin gitmiyor
Bu kadınlar 30 bin ton turşu üretiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bu kadınlar 30 bin ton turşu üretiyor!

BİR YORUM YAPIN 0