Köylü kadınları arkeolog oldu

Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik başkanlığında Tekirdağ Heraion-Teikhos Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarına 20 köylü kadında katıldı. Askeri ücretle çalışan 20 köylü kadın usta arkeologlar gibi kazı çalışmalarının her alanında yer alıyorlar.

Bundan 18 yıl önce üzerinde çalışılmaya başlanılan Heraion-Teikhos antik kentinde arkeoloji çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Antik çağlarda bugünkü Yunanistan, Bulgaristan ve Trakya topraklarında yaşayan Trak halkının tarihine ışık tutan kazı ekibine 20 köylü kadında katıldı. Asgari ücret karşılığında kazıya katılan kadınlar, hem aile bütçelerine katkı da bulunuyor hem de bölgenin tarihine ışık tutacak önemli bir çalışmanın içinde bulunuyor. 

BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE ÇALIŞIYOLAR

Tekirdağ Rakoczi Müzesi'nin eski müdürü ve kazı başkanı Akif Işın, kazıda alanında çalışan kadınların büyük bir özveri ile çalıştıklarına vurgu yaparak şunları söylüyor: "Ellerinde mala, kazı süpürgesi ve küreklerle, arkeologlara yardım eden kadınlar, kayda değer bir eser bulduklarında sevinçten havalara uçuyorlar. Adeta bir sarraf titizliği ile kazı yapıyorlar” 

"SEVEREK ÇALIŞIYORUM" 

Kazı çalışmalarına katılan kadınlardan biri olan Kıymet Altun, işini çok severek yaptığını anlatarak işiyle ilgili şunları söylüyor: "Önceki yıllarda burada fırın dahi bulduk. Heykel figürleri bulduk. Çeşitli tabaklar bulduk. Neşe Hocamızdan Allah razı olsun. Bizi buraya aldı, iş verdi. Ekmek paramızı çıkarıyoruz. Önemli bir eser bulduğumuzda çok seviniyoruz. Hocamız da seviniyor”

 

 

Teoman: Benim solculuk anlayışım 20’nci yüzyılda kaldı

İLİŞKİLİ HABER

Teoman: Benim solculuk anlayışım 20’nci yüzyılda kaldı
İşte suyundan içenin aşık olduğu o çeşme

İLİŞKİLİ HABER

İşte suyundan içenin aşık olduğu o çeşme
Filistinli şair yazdığı şiirlerin bedelini özgürlüğüyle ödüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Filistinli şair yazdığı şiirlerin bedelini özgürlüğüyle ödüyor!

BİR YORUM YAPIN 0