Her evde bulundurulması gereken bıçak çeşitleri ve fiyatları

En iyi bıçak hangisi? Evde bulundurulması gereken bıçak çeşitleri hangileri? Et kesmek için hangi bıçaklar kullanılmalı? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Mutfakta yemek yaparken kullanılan bıçaklar, her ne kadar ev içerisinde çeşit çeşit bulunsa da bunlardan en fazla 2-3 tanesi kullanılmaya daha elverişlidir. Bizde gerek keskinliğiyle gerekse amacına uygun kullanılabilecek en iyi bıçak modellerini sizler için sıraladık...

1- SOYMA BIÇAĞI

Bıçak serisi arasında en küçük olan mutfak aletlerinden biridir. Düz ya da dişli yapıya sahip olan bıçak ağzı sayesinde doğrama, dilimleme ve küçültme işlemleri başarıyla gerçekleştirilebilir.

(KARACA 10 CM'LİK SOYMA BIÇAĞI 59,95 TL)

2- ORTA DİŞLİ ÇOK AMAÇLI BIÇAK

Evinizde ne kadar çok bıçağınız olursa olsun en sık kullanacağınız bıçak türüdür. Pek çok yemek için kullanılabilir; domates dilimleme, ekmek kesme vb. Bu tür bıçakları seçerken ne çok hafif ne de çok ağır olmamasına dikkat etmelisiniz.

(CAVİT İNOX 23,90 TL)

3- DİŞLİ EKMEK BIÇAĞI

En büyük bıçak aletlerinden biri olan ekmek kesme bıçakları, evinizde pişirdiğiniz unlu mamulleri kesmek için oldukça müsait. Bu bıçak sayesinde ekmeğin ya da kek gibi yiyeceklerin gövdesini kolaylıkla kesebilirsiniz.

(TRENDYOL TEFAL EKMEK KESME BIÇAĞI 39,99 TL)

4- SATIR BIÇAĞI

Mutfaktaki hünerlerini göstermeyin seven şeflerin sıklıkla tercih ettikleri modellerden birisi de satırlardır. Çorba ve sosların içine ilave edilebilecek malzemeleri kestikten sonra toparlayıp içine atabileceğiniz ideal bir bıçaktır.

(GİTTİGİDİYOR SATIR BIÇAĞI 49,00 TL)

5- KASAP BIÇAĞI

Son derece kesici olan kasap bıçakları ile etlerinizi çok kolay bir şekilde kesebilirsiniz. Tek seferde et parçalarını ikiye bölen bu bıçaklar işinize çok yarayacak.

(N11.COM KURBAN BIÇAĞI 36,72 TL)

Badana nasıl yapılır? Tavan boyamanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Badana nasıl yapılır? Tavan boyamanın püf noktaları
2019'un mobilya trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2019'un mobilya trendleri
Et nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Et nasıl saklanır?

BİR YORUM YAPIN 0