"Örümcek kadın" şehrin dört bir yanında!

Yüksek binaların dış yüzey temizliği işinde artık kadınlar var. Yüksek halatlara tutunup binaların yüzeylerini parlatan kadınlar, evlerinin bütçesine katkıda bulunuyor.

Kayseri'de yüksek binaları temizleyen "örümcek kadın" lakaplı Leyla Alkan, 2 çocuğunu kimseye muhtaç etmeden kendisi büyütüyor. İki yıldır özel bir temizlik firmasında çalışan Alkan, erkek çalışma arkadaşlarının bu işi yaptığını görünce kendisi de cephe temizleme eğitimi alarak işi yapmak istedi. Arkadaşları arasında "örümcek kadın" olarak alınan Leyla Alkan, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında işini yapıyor. Alkan işi ile ilgili şunları söyledi: 

"Aileme ayaklarımın üstünde durmak istediğimi söyledim. Bu işi bir kadının yapamayacağı gözüyle baktıkları için ilk etapta tepki gösterdiler. İpte ilk sallandığım gün çok heyecanlandım, kalbim küt küt atıyordu ama bunu zamanla yendim. Çok güzel bir iş aslında. İpte değil de sanki ayağım yere basıyormuş, yerde cam siliyormuş gibiyim.

İki ipe bağlıyız, biri ana ip, biri yardımcı ip. Ana ipe bir şey olsa yardımcı ip tutuyor. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışıyoruz. İpten aşağıya sarkarken kendimi sadece yaptığım işe veriyorum ve işi düşünüyorum. İnsanlar işimi sorduğunda, temizlik firmasında çalışıyorum diyorum. İpten sarkarak cam sildiğimi duyunca çok şaşırıyorlar ve benim için korkuyorlar."

Fatma Betül Sayan Kaya Darülacezeye gitti

İLİŞKİLİ HABER

Fatma Betül Sayan Kaya Darülacezeye gitti
Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan anlamlı ziyaret!

İLİŞKİLİ HABER

Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan anlamlı ziyaret!
RTÜK'ten "Çukur" dizisine şok!

İLİŞKİLİ HABER

RTÜK'ten "Çukur" dizisine şok!

BİR YORUM YAPIN 0