Limon hasadında yük kadınlarda

Mersin her yıl Eylül ayında erkenci limon olarak bilinen mayer limonlarının hasadı başladı. Limonları tarlalardan zorlu mücadelerle toplayan kadınların yükü bir hayli ağır.

Mersin'in Erdemli ilçesinde her yıl Eylül ayında toplanan ve pazarlarda satışa sunulan mayer limonların hasadına başlanırken, kadınların zorlu mücadelesi gözlerden kaçmıyor. Hem ev işleri hem de tarlada saatlerce çalışan kadınlar, metrelerce yükseklikteki limonları merdivenlere çıkarak alıyor. 

İşçilerden 38 yaşındaki 4 çocuk annesi Elif Alim muhabirlere verdiği açıklamada, sabahın çok erken saatinde kalkarak çocuklara kahvaltı hazırladığını sonrasında para kazanmak için tarlaya gittiklerini söyledi. Bir diğer işçi  3 çocuk annesi 32 yaşındaki Hamide Alim ise, "Dikenler var. Bileğimiz hep çiziliyor. Ağaçların eteklerini topladıktan sonra tepelerini topluyoruz. Küçük kızım da benimle beraber. Onu da bakacak kimse olmayınca mecbur getiriyorum. Burada iş bitince bir de evde işimiz var. Evde ev işi bizi bekliyor, çocuklar okula gidiyor. Yemek yapmamız gerekiyor. " diye konuştu.

Tel kırma sanatını dünyaya tanıttı

İLİŞKİLİ HABER

Tel kırma sanatını dünyaya tanıttı
Doğa bulduğu her şeyi ebru sanatına çeviriyor

İLİŞKİLİ HABER

Doğa bulduğu her şeyi ebru sanatına çeviriyor
Hayko Cepkin dünyada bir ilki başardı

İLİŞKİLİ HABER

Hayko Cepkin dünyada bir ilki başardı
Antarktika kıtası ve sırları

İLİŞKİLİ HABER

Antarktika kıtası ve sırları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0