Mahalle baskısı yapan CHP'ye Tuluyhan Uğurlu'dan tokat gibi cevap

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu gündeme dair çok özel bir röportaj verdi.

Tuluyhan Uğurlu, hayatına dair verdiği özel röportajda Türkiye gündemine dair fikirlerini de dile getirdi. Uğurlu, son zamanlarda Hükümeti destekleyen ya da CHP'li olup da CHP'nin politikasını eleştiren sanatçılara yapılan mahalle baskısını muhalefetin yaptığını söyledi. Sanatı ile Türkiye'yi tüm dünyaya duyuran ünlü piyanist CHP'li bir aileden gelmesine rağmen CHP'nin şuan yürüttüğü politikanın yanlış olduğunu ve ülkesine sahip çıkmadığını da ifade etti. İşte Tuluyhan'ın çarpıcı röportajından bir kesit;

"Politik açıdan ayrıştığımız için böyle oldu diye düşünüyorum. Bizim tekrar bir araya gelip kenetlenmemiz gerekiyor. 'Şu gazete yandaş', 'Bu gazete iktidara yakın' diye ayrım yapılmasına karşıyım. Kimseyi SABAH'a konuştu diye yaftalayamazsınız. SABAH gazetesine yandaş diyenlere soruyorum; AK Parti televizyonu diye bir kanal bilmiyorum ama Halk televizyonu diye bir kanal var. Halk televizyonunu nasıl adlandıracağız o zaman? Bizim bu tarz yaklaşımları aşmamız gerekiyor. Yıllarca bu ülkede değerli işler yapmış insanlara SABAH'a konuştu diye hakaret etmek kimsenin haddi değil. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Muhalefet yıllarca 'Mahalle baskısı var' diyordu. Bir mahalle baskısı varsa, bu muhalefet kesiminde var. Kendi öz değerlerimize dönmeliyiz. Anadolu kültürünün merkezinde hoşgörü, insan sevgisi var. Biz bu değerlerimizi unutmadan birbirimize yaklaşmalıyız. Eğer biz birbirimize düşersek güçsüzleşiriz, o zaman da emperyal güçler gelir bizi bölüp yönetmek ister. Lütfen bu tuzağa düşmeyelim."

Uğurlu ABD'nin ülkemize yönelik ekonomik saldırıları da eleştirerek bu konuda sanat camiasına şu sözlerle de sitem etti: "Batı'daki sanatçılar, her şeyden önce yöresel değerlerden evrensel değerlere ulaşma gayretinde. Bugün adını saygıyla andığımız tüm değerli bestecilerin eserleri hep yöresel temalardan yola çıkarak yapılmıştır. Avrupa'daki sanatçılar; sadece yöresel değerlere değil, milli değerlerine de sahip çıkıyor. Batı'da vatandaşından sanatçısına kadar kimse 'Euro düştü, dolar yükseldi' diye sevinmez mesela. Ama Türk Lirası düşüyor, dolar yükseliyor diye sevinenler var. Cebindeki para eriyor bir kere dolar yükseliyor diye. Böyle bir körlük olabilir mi ya? Değer kaybeden paramızın üzerinde Atatürk'ümüzün resmi var bir kere. Bir de bunu yapanlar sonra Atatürkçü'yüm diye ortada dolaşıyor. Yazık gerçekten. Bunlar Atatürkçü falan değil. Atatürk'ün ilkelerini anlayan ve benimseyen kimse böyle bir tavır sergilemez zaten."

Hobi olarak daldı rekor puanla milli sporcu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Hobi olarak daldı rekor puanla milli sporcu oldu

BİR YORUM YAPIN 2

T.C 5 yıl önce

doğru söze doğru düşünceye ne denir tebrik ediyor saygılar hürmetler sayın Tuluyhan beye

Toplam 7 beğeni

aklıselim 5 yıl önce

doğruya doğru

Toplam 6 beğeni