Bunalmış hissettiğinizde yapmanız gerekenler

Günlük hayatta stresi içinize attığınızda veya sinirinize hakim olamayıp size zararı olacak tozda sergilediğinizde günün sonunda kendinizi bunaldığınızı hissedersiniz. İşte bunun için size yardımcı olacak 6 çözüm...

Hayatınız bazen raydan çıkabiliyor. Bazen yanlış kararlar alabiliyor hatta kararlar vermekte zorlanabiliyor olabilirsiniz.Bu düşünceleri ortadan kaldırmak sanıldığı kadar zor değildir. Küçük tüyolar ile bu zor süreçleri kısa sürede atlatabilirsiniz.

İşte bunalmış hissettiğinizde yapmanız gereken 6 çözüm...

- DÜNYA BİR TUZAK DÜŞÜNCESİNİ KENDİNİZDEN UZAK TUTUNUZ

Sosyal psikologlar tarafından yapılan "dünya inanışı" çalışmalarının sonucunda, toplumumuzda bir kişi fakirse bu fakir olmayı hak ettiği içindir düşüncesi hakimdir.

" Ben çekiyorum çünkü bunu hak ediyorum. İşe yaramayan biriyim" gibi düşüncelere kendimizi kaptırmayalım. Hayatımızın sahası, bir yarış pisti değildir. İnanılmaz yetenekli insanlar bile zor zamanlar yaşarlar. Hayatta herkes mutlaka kötü kararlar vermiştir. Ve bazıları vardır ki çabuk verdiği kararların sonuçlarını düzeltmek için tüm hayatını harcar.

-KENDİNİZE HER ZAMAN HATIRLATINIZ "BEN YAPARSAM EN İYİSİNİ YAPARIM."

Doktorlar, şartlarınızı ve imkanlarınızı göz önüne aldığınız taktirde yaptığınız bir işin en iyisini yaptığınızı kendinize her an hatırlatmanız gerektiği tavsiye ediyor. Gevşeyin ve değişimin size sağladığı fırsatları avantaja geçirmekte geç kalmayın.

-DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIM DİYE KENDİNİZİ BASKI ALTINA SOKMAYINIZ

Kendinize taşıyabileceğiniz kadar yük yükleyin. Her zaman "daha çok" istediğiniz ve kendinizi ona ayarladığınız birtakım şeyler istediğiniz gibi ilerlemeyip rayından çıkabilir. Ve bu durum sizi baskı altına alabilir. Bu yüzdendir ki insanlar tükenmişlik sendromu yaşarlar. Böyle bir hisle baş başa kaldığınızda hareketlerinizi ve düşüncelerinizi yavaşlatmayı deneyin. Bir süre gözlerinizi kapatın ve sessizlikle yoğunlaşın.

-UZUN DÜŞÜNCELERE DALARAK KENDİNİZİ TANIYINIZ

​Bazen kendimizi sıkmadan uzun uzun düşüncelere kendimizi sevk edebiliriz. Bu kendimizi tanımamıza yardımcı olur. Yanlışları ve hataları ayıklamamız için kendimizi iyileştirmek adına yaptığımız bir meditasyondur.

-HAYATINIZA DÜZEN GETİRİNİZ

Uykumuzu, yemek ihtiyacımızı, sosyal çalışmalarımızı ve kendimize ayırdığımız zamanları belli bir düzene soktuğumuz zaman kendimizi daha zinde ve de rahatlamış hissederiz. Düzen, hayatımızda olmadığında eksikliğini hissettiğimiz tek kavramdır. Onun bozulması hayatımızın akışını etkiler.

-KENDİNİZİ FİZYOLOJİK HAREKETLER İLE YATIŞTIRINIZ

Gün içinde en etkilenen hücre sinirlerdir. Bunu yatıştırmak için gün içinde bazı küçük hareketler yapabiliriz. Gözlerinizi kapatın. Parmaklarınız ile yüzünüzdeki damarların üzerine yavaşça dairesel hareketler ile masaj yapın. Çok fazla vaktinizi almayacak bu hareket sayesinde sinirlerinizin yatışma keyfini süreceksiniz.

Migreni önlemenin püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Migreni önlemenin püf noktaları nelerdir?
Emine Erdoğan Bergama Müzesini gezdi

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Bergama Müzesini gezdi

BİR YORUM YAPIN 2

bıktım 2 yıl önce

bir yazılım öğren eksik kalmış... millet 5 dil biliyor yeğenim

Toplam 1 beğeni

seda 4 yıl önce

ise yaramadi

Toplam 6 beğeni