Ekim’de nereye gitmeli?

Sonbahar aylarında hafta sonunu değerlendirmek için İstanbul'a yakın yerleri tercih edebilirsiniz. Sizler için sonbaharda gidilmesi gereken İstanbul'a yakın rotaları araştırdık...

Uzun bir yaz tatili sonrasında gelen serin Sonbahar ayları, sararan yapraklar ve yağmurlu havalarla kendini göstermeye başladı. Bu havalarda tatil yapmayı ve hafta sonunu güzel bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorsanız, İstanbul'a yakın ormanları keşfe çıkabilirsiniz. Sizler için sonbahar aylarında gidebileceğiniz İstanbul'a yakın rota önerilerini araştırdık.

İşte sonbaharda gidilmesi gereken İstanbul'a yakın rotalar:

MENEKŞE YAYLASI

Son zamanlarda çok tercih edilen ve kamp yapmak isteyenlerin gözdesi haline gelen Menekşe Yaylası'nda yürüyüş parkuru ve etkinlik alanları yer alıyor. Sonbahar aylarında tatil yapmak isteyenler için muhteşem bir tercih olacak Menekşe Yaylası'nın eşsiz manzarasıyla adeta büyülüyor. Herhangi bir konaklama ve restoran bulunmayan bu yaylaya giderken mutlaka yanınızda yiyecek bir şeyler bulundurmalısınız.

İĞNEADA LONGOZU

Çocuklarınızla hafta sonu eğlenceli anlar yaşamak ve farklı yerler keşfetmek istiyorsanız İstanbul'a 3 saat uzaklıkta olan İğneadayı tercih edebilirsiniz. Merkeze 3 km uzaklıkta olan longoz ormanları, sessizliğin yalnızca kuş sesleriyle kesildiği, kamp tutkunlarını adeta mest eden bir tabiat güzelliği.

ACARLAR LONGOZU

Sakarya ve Karasu yakınlarında yer alan Acarlar Longozu, İstanbul'a yalnızca 2,5 saat uzaklıkta yer alıyor. Temiz havada bisiklet turu, gölde tekne ile gezinti veya serin havada piknik yapmak istiyorsanız, sonbahar aylarında mutlaka uğramanız gereken rotalardan biri.

KUMBAĞ

Tap taze meyve ve sebzelerin yetiştirildiği, İstanbul'a 3 saat uzaklıkta olan Kumbağ, Terkirdağ'a bağlı bir ilçe. Yemyeşil doğa görüntüsü ve temiz havasıyla muhteşem kareler yakalayabileceğiniz Kumbağ'da, yamaç paraşütünü deneyebilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0