Harranlı kadınlar tarihi gün yüzüne çıkartıyor

Şanlıurfa'nın Harran Ören Yeri'nde UNESCO Dünya Miras Geçici'nin düzenlediği kaza çalışmalarına ev kadınları destek veriyor.

Şanlıurfa Harran Ören Yeri'ndeki kazı çalışmaları 100 kişilik ekiple hızla devam ediyor. Yapılan kazılarda saraylardan hanlara, hamamlardan çarşılara kadar birçok kalıntının gün yüzüne çıkarılmasında bölgede yaşayan Harranlı kadınlar da aile bütçesine katkıda bulunmak için destek veriyor.

Muhabirlerin çalışan kadınlardan Medine Albur ile yaptığı röportajda ilginç konuşmalara sahne oldu. Medine Hanım, "1 yıldır burada çalışıyorum. Kazılara büyük bir hayranlık duymaya başladım ve çok seviyorum. Burada çalışmak heyecan veriyor. Bu işin sürekli devam etmesini istiyorum. Çalışmak gerçekten hele de böyle tarihi bir iş yapmak çok güzel. Daha önce hiç aklımın ucundan bile burada çalışmak geçmezdi. Eskiden mevsimlik işçi olarak farklı illere gidip çalışıyordum ama kazılar sayesinde artık evimin karşısında çalışmaya başladım." dedi.

Çalışan kadınlardan Zübeyde Arlak ise, "12 çocuğum var. Burada çok önemli bir tarih yatıyor. Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden insanlar buraları görmeye geliyor. Bu sayede burada çok sayıda kişiyle tanışma fırsatı buluyoruz. Biz burada hem çalışıyoruz hem de oldukça keyifli günler geçiriyoruz" diye konuştu.

 

'Peygamber sünneti' ile dünya şampiyonu olmak istiyor!

İLİŞKİLİ HABER

'Peygamber sünneti' ile dünya şampiyonu olmak istiyor!
6 yaşındaki Hale İdlib'in acılarını duyurmak istiyor

İLİŞKİLİ HABER

6 yaşındaki Hale İdlib'in acılarını duyurmak istiyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0