4 kız kardeş fındık ocağı kurdu!

Trabzonlu olan 4 kız kardeş birlikte fındık ocağı kurdular. Kardeşler,ürettikleri fındıkları dünyanın her yerine ihracat ediyorlar.

 Seyyare,Sinem,Demet ve Kübra adlı Trabzonlu 4 kardeşlerin dedelerinden kalma yadigar fındıkçılık mesleği şimdi onların sayesinde oldukça yükselişe geçti. Bu fındıklar ile dünyanın en lezzetli çikolatasını üreteceklerini iddia ettiler. Fındıklı çikolata ,Fındık ezmesi,pasta kız kardeşlerin ürettiği yiyeceklerden bazıları olarak biliniyor. Türkiye'de yetiştirdikleri bu fındıkları Avrupa ve Amerika'ya ihracat ediyorlar.

Çikolata ticaretinde Belçika ve Almanya yarışa girilen ülkeler arasında yer alıyor. Kardeşlerden biri olan Seyyare hikayesini şu kelimeler ile ifade etti:"Fındık Ocağı, Karadeniz bölgesinde birkaç dalın bir araya gelmesiyle o fındığın ocağının oluşturması anlamına gelir. Yani 4 dal bir fındık ocağıdır. Biz de 4 kız kardeş kendimizi fındık ocağı gibi düşündük ve bu ismi verdik. Hepimiz ocağın dallarından biriyiz. Belçika’da nasıl el yapımı özel çikolatalar varsa, aynılarını, Trabzon fındığı içinde yapıyor ve satıyoruz. Haftanın 3 günü çikolata üretiyoruz, 2’nci gün tükeniyor. Türkiye ve dünyanın her yerine kargo ile gönderiyoruz."

 Seyyare, bu konuda duyarlı olan herkese sosyal medya üzerinden öneriye açık olduğunu şu sözleriyle anlattı:"Ben aslında peyzaj mimarıyım. Dedem eski fındık tüccarı. Kara kantarında çok fındıklar tarttım, yazdım, çizdim. Okul bitince babamın fabrikasında bir süre çalıştım. Ardından artık yeter diyerek bu fikri kız kardeşlerime açtım. Onlar da ‘Sen varsan, biz de varız’ dediler. Fındığı markalaştırma kararı aldık. Sonra İstanbul ve Belçika’da çikolata yapımı eğitimi aldım. Mutfakta, emekçi Trabzon kadınının elinden çıkan bu ürünlerin Avrupa ve Amerika’da raflarda görmek istiyorum. Fındıkla ilgili bütün tarifleri ninelerden topluyorum. Artvin’den, Ordu’ya kadar. Fikri olan herkese kapım açık. Gelsinler, mutfak var, üretsinler. Sanayicilerin yapamadığını ben yapıyorum. Fındığı geleceğe hazırlıyorum. 4 yaşında oğlum bu ocakta büyüdü. 24 saatimin 25 saatini Fındık Ocağı’na veriyorum. Bina, bahçe, meydan tasarlayamadık ama çikolata tasarlıyorum."

20 bin aşure dağıtıldı

İLİŞKİLİ HABER

20 bin aşure dağıtıldı
İzmir'de estetik faciası!

İLİŞKİLİ HABER

İzmir'de estetik faciası!

BİR YORUM YAPIN 12

Aykut 5 yıl önce

Şirketin ismi ne bir cukulatalı fındık, ta biz alalım.

Muhammet 5 yıl önce

Sizlerden belki birileri görürdü utanırlar bizim sanayicileri para diyecek sin inşallah başarılı olursunuz

Toplam 1 beğeni

GezGin 5 yıl önce

ALLAH Yolunuzu Açık Etsin

Toplam 1 beğeni

Giresunlu gurbetci 5 yıl önce

Arkadas Ben almanya da yasiyorum bizim giresun findigini Burda adamlar 16.9 eurodan satiyor kilosunu bizimkilerde 12liradan veriyor kilosunu yani 2euro Bile edmiyor

Toplam 5 beğeni

Ahmet ayaz 5 yıl önce

Belde finans kaynağı yaratarak bu işin ticaretini yapalım .ne düşünüyprsun. Siz Almanya ayağını oluştur bizde giresun da mamul hale getirelim

Toplam 0 Beğeni

Omer Çatalbaş 5 yıl önce

Girişimci ruhunuzdan dolayı Tebrik ederim. Ama Şunu da belirtmek isterim ki, fındık Ocakları Trabzondan Orduya kadar değil Batı Karadenize kadar(Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Düzce, Bolu, Sakarya ,Kocaali, Şile ye) kadar uzanıyo.

Yorumların Tümünü Okuyun