Emine Erdoğan'dan "Afrikalı Kadınlara" destek çağrısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan BM Genel Kurulu Görüşmelerinde Afrikalı kadın ve çocuklara destek yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

2005 yılında Türkiye'de gerçekleşen Afrika açılımına değinen Emine Erdoğan, Afrikalı kadın ve çocukların çoğunluğunun toplumsal ve ekonomik dezavantajlara maruz kaldığını vurguladı. 30'a yakın Afrika ülkesini ziyaret ettiğini belirten Erdoğan kültürlerinin canlılığının ve halen taze olmasının kendisini etkilediğini belirtti.

Ayrıca Türkiye'nin Afrika'da birçok alanda proje gerçekleştirdiğini açıklayarak Şu açıklamalarda bulundu: "Yarıdan fazlası temel okur-yazarlıktan yoksun olmanın yanı sıra, çocuk yaşta evlilik iki kat daha fazla. Altyapı eksiklikleri sağlık ve eğitim imkanlarına ulaşmayı zorlaştırıyor. Dünyada önlenebilir sebeplere bağlı ölümlerin b’sini Afrikalı kadınların oluşturduğunu biliyoruz. Bu gerçekten çok çarpıcı bir rakam! Tek bir hayatın bile telafisi yokken, dünya Afrikalı kadınları bu kadere mahkum edemez! Keza 130 milyon genç kız ve kadının, kadın sünnetine maruz kaldığı biliniyor. Kadın sünnetinin ne tıbbi, ne de dini gerekçesi olabilir. Bütün bu sorunlarla mücadele etmenin yegane yolu ise, eğitimdir. Yalnızca kadınların değil, erkeklerin de eğitime tabi tutulması, yanlış geleneksel algıların empoze ettiği tutumların değişmesi gerekir."

Emine Erdoğan'dan ABD'de 'insani yardım' vurgusu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan ABD'de 'insani yardım' vurgusu
Çalışan annelere devletten dev destek paketi!

İLİŞKİLİ HABER

Çalışan annelere devletten dev destek paketi!

BİR YORUM YAPIN 0