Emine Erdoğan'dan 3 çocuk vurgusu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği yaşlılar konferansına katıldı.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle düzenlenen Yaşlı Hakları konferansına öncülük yapan Emine Erdoğan, modern dünyada kapitalizmin yaşlılara verilen saygının ve hürmetin bittiğini ifade etti.

Bu konu da ki yetersizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, yaşlıların geçmişimiz ve tarihimiz olduğunun önemini de vurguladı.

Aynı zamanda Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Gittikçe yaşlanan bir ülkeyiz, doğurganlık oranımız azalıyor, yaşam kalitesinin yükselmesi ile yaşlı nüfusumuz artıyor. Yeni dünya düzeninde Türkiye'yi genç ve dinamik tutmak zorundayız. Genç nüfus bir ülkenin en önemli gücüdür. Gücü korumanın tek yolu en az üç çocuk yapmaktan geçer. Çocuk sayısı ikiye düştüğü anda doğurganlık oranı geometrik olarak düşmekte. Finlandiya 1.7 olan doğurganlık oranını 15 yılda 1.8'e çıkaramadı. Çocuk sayısının azalması aile ilişkilerini de zayıflatıyor, geniş ailenin dinamikleri ortadan kalkıyor. Ailenin gücü azaldıkça toplumun yükü artıyor. Yapılması gereken yaşlanma oranlarını yavaşlatacak doğum teşviki."

Konferans bitiminden sonra sosyal medya hesabında da "Büyüklerimiz hayatın bilgesidir. Tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatır. Çocuklarımızı bu rehberlerden mahrum etmeyelim. Nüfusumuz gittikçe yaşlanıyor. Sosyal politikalarımızı bu gerçeğe göre şekillendirmeli, nicelik ve nitelik bakımından üstün nesiller yetiştirmeliyiz." notunu yazarak paylaşımda bulundu. 

Fatma Şahin'den alkışlanacak hareket!

İLİŞKİLİ HABER

Fatma Şahin'den alkışlanacak hareket!
Şahan Gökbakar'ın beğeni yağan paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Şahan Gökbakar'ın beğeni yağan paylaşımı!

BİR YORUM YAPIN 0