ABD'li Prof. açıkladı: Müslüman kadınlar çok güçlü

ABD'li Prof. Miriam Cooke "Arap Kültürü" üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda dünya da en güçlü kadınların "Müslüman kadınlar" olduğunu ve bu güçlerini Kur'an-ı Kerim'den aldıklarını açıkladı.

İstanbul'a, bir üniversitede ders vermek üzere gelen Miriam Cooke "İslam'i feminizim" üzerine Yenişafak'a bir röportaj verdi. Röportajda özellikle Batı Şeria'da İsrail'e karşı direnen kadınları ele alan Cooke, Müslüman kadınların çocukları ile beraber hiç korkmadan savaştıklarını vurguladı. Yıllar önce aynı şekilde Fransız işgaline karşı sokaklara dökülen Cezayirli Müslüman kadınların erkekleri ile beraber düşmana karşı başarılı bir direniş sergilediklerini de belirtti.

Cooke, öncelikle "İslami Feminizim" kelimesini şu ifadelerle vurguladı: "Öncelikle İslâmî feminizmin her iki terimini de tanımlamanın elzem olduğunu düşünüyorum. “Kadınlar İslâm’a Sahip Çıkıyor” adlı kitabımda anlamını daha net bir şekilde açıklamak için dinî ve ideolojik terminolojiyi kuramlaştırdım. Feminizm Nedir? Feminizm Batı’ya ait değildir ve sadece kadınlarla kısıtlanamaz. Erkekler de feminist olabilir."

GÜÇLERİNİ İSLAMİYET'TEN ALAN MÜSLÜMAN KADINLAR!

İslami Feminizim kelimesinin özgünlüğü ile yola çıkarak Müslüman kadınların Kur'an'daki emirler gibi hareket ettiklerini ve kendilerini savunurken öncü olarak Kur'an-ı Kerim'i aldıklarını ifade etti. Bu da Müslüman kadınlar güç verdiklerinden korkusuzca savunma mekanizması oluşturabildiklerini gösterdiğini anlatan Cooke, diğer dinlere mensup kadınlara oranla Müslüman kadınların daha ilerici düşündüklerini belirtti. 

Arap Kültür çalışmalarından yola çıkarak İslamın ve İslamın insan hayatına olan değerleri üzerinde de araştırma yapan Prof. Miriam Cooke İslam Feminizimin bir batılı feminizimin takibi olmadığı tamamen ondan daha bağımsız ve Müslüman kadınlarına özgü bir terim olduğunu da özellikle altını çizdi. İsrail askerlerinin ilk işgal yıllarından bu yana gözlerini korkutan tek direnişin kadınların savaş sırasında verdiği mücadele olduğunu söyleyen Cooke, bu direnişin birçok kitaba da konu olduğunu dile getirdi. 

Başkan Erdoğan Kayseri'de nikah şahidi oldu

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan Kayseri'de nikah şahidi oldu
 Prenses Eugenie neden duvak takmadı?

İLİŞKİLİ HABER

Prenses Eugenie neden duvak takmadı?
Müslüman ve Yahudi evliliği ortalığı birbirine kattı!

İLİŞKİLİ HABER

Müslüman ve Yahudi evliliği ortalığı birbirine kattı!
İmam hatipte geleceğin Bill Gates'lerini yetiştiriyor!

İLİŞKİLİ HABER

İmam hatipte geleceğin Bill Gates'lerini yetiştiriyor!

BİR YORUM YAPIN 3

MÜSLÜMAN 5 yıl önce

Hakiki imanı elde eden adam kainata meydan okuyabilir. Allah müslüman kadınlara da bu manayı anlamayi nasip etsin

Ben ce öyle 5 yıl önce

Bir kaşık bal. Dünyada bugün kâfirler niye güçlü ve zengin peki. Kadın ları ne iş olursa yapıyor.

Memis 5 yıl önce

Musluman degil Filistinli kadinlar demek istemis

Toplam 1 beğeni