Habibe teyze su değirmenini 25 yıldır çeviriyor

Artvin'de yaşayan 50 yaşındaki Habibe Akdemir, kayınpederinden yadigar 150 yıllık su değirmeniyle yöre halkına hizmet veriyor.

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan Habibe Akdemir, su değirmenciliği işinin inceliklerini kendisine öğreten kayınpederi Mustafa Akdemir'in vefatının ardından bu mesleği sürdürmeye karar verdi.

Yaşadığı yerde "değirmenci teyze" olarak tanınan 4 çocuk annesi Akdemir, 25 yıldır gününün büyük bölümünü geçirdiği değirmende, kentin dört bir yanından getirilen mısır, buğday gibi tahıl ürünlerini öğüterek ailesinin geçimini sağlıyor. 

Habibe Akdemir ile yapılan röportajda, "Sadece bu ilçede 3 ayrı su değirmeni vardı. Hepsi kapattı, söktü değirmenlerini, kala kala biz kaldık. Değirmen sayısıyla birlikte iş de azaldı. Eskiden traktörlerle, arabalarla buğday, arpa, mısır gelirdi. Günümüzde getirenler de bir, iki teneke, üç teneke anca getiriyor. Eskiden kaynatam gece gündüz değirmen çalıştırıyordu. Artık o kadar iş yok. Günlük rahat 200 kilogram ekin öğütürüm ama artık çok gelmediği için günlük ortalama 50 kilogram buğday, mısır öğütüyorum." dedi.

 

Emine Erdoğan: Kadın hayatın merkezinde

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Kadın hayatın merkezinde
Gerard Butler Arabistan gezisini iptal etti!

İLİŞKİLİ HABER

Gerard Butler Arabistan gezisini iptal etti!
Meghan Markle ilk bebek hediyesi

İLİŞKİLİ HABER

Meghan Markle ilk bebek hediyesi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0