4 Mevsim Gaziantep kitabının ingilizcesi çıktı

4 Mevsim Gaziantep kitabının İngilizceye tercüme edilmiş hali satışa çıktı.

Gaziantep lezzetlerinin gastronomi dalında, UNESCO dünyanın en önemli 8 mutfağından biri olduğunu belirttiğine değinen Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, “Gaziantep Mutfağı, Türk mutfağı arasında yegane bir özelliğe sahip olduğunu bütün dünyaya tanıtmıştı. Tarihi İpek Yolu üzerinde ve Baharat Yolu yakınında bulunan Gaziantep’te, çok çeşitli kültürler buluşup kaynaşarak alabildiğince zengin bir mutfak kültürü oluşturmuş ve bu zengin mutfak, bu günkü nesillere kültür mirası olarak kalmıştır.

Gaziantep mutfağı; et ve sebzenin en uygun oranlarda karıştırılıp sunulduğu yemekleri içerir. Sebzeler, hem taze, hem kurutulmuş, hem de salamurası yapılmış halde tüketilir. Gaziantep mutfağında meyveler de önemli bir yer tutarak dengeli beslenme yanında sağlıklı ürünler de sunar. Gaziantep mutfağında hemen hemen hiçbir şeyin atılmadığını, bir şekilde değerlendirilerek israftan kaçınıldığı görülür. Gaziantep mutfağı da yakın çevresindeki iller ve ülkeler ile bir zamanlar içinde barındırdığı çeşitli din ve ırklara mensup grupların mutfaklarından ve damak zevklerinden etkilenerek, bugünkü zenginliğine ulaşmıştır. Son verilere göre Gaziantep mutfağına ait 291 değişik yemek çeşidi, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş olup sırada tescillenmeyi bekleyen bir o kadar daha yemek çeşidi vardır” açıklamasında bulundu.

From the UNESCO Creative Cities Network within Gastronomy Gaziantep Cuisine in Four Seasons (UNESCO Yaratıcı Şehir Mutfağı’ndan-Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri) adlı bu çalışmadaki kitapta yaklaşık 400 çeşit tarif olduğu belirtildi.

Diyarbakırlı kadınlar Peygamberlerin kabri için ördü

İLİŞKİLİ HABER

Diyarbakırlı kadınlar Peygamberlerin kabri için ördü

BİR YORUM YAPIN 0