Japon kadının Türkiye koleksiyonu

Antalya'da yaşayan Japon asıllı İkumi Nonaka isimli bir bayan, Türkiye'nin bir çok yerinden elde ettiği işlemeler ile 2 bin civarında parça koleksiyonu yapıyor. İşte, haberden ayrıntılar...

Şinşu Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun 1963 Tokyo doğumlu İkumi Nonaka, şimdi Tokyo Post Weekend Dergisi'nde  magazin editörü olarak çalışıyor.

Geçenlerde etkinlik sebebiyle Bursa'nın köylerine giderek kadınların sandıkları için ördüğü oyalara inanılmaz bir merak uyandıran Ninoka,"Her köye gittiğimde kadınlarla sohbet ettim ve bu iğne oyalarıyla ilgili bilgiler almaya, bu sanatı öğrenmeye çalıştım. Zamanla merakım daha da derinleşti. Yaklaşık 15 sene bu konuda çok araştırma yaptım ve iğne oyalarını toplayarak koleksiyon oluşturdum. Koleksiyonumda yaklaşık 2 bin iğne oyası var" diyerek açıklama yaptı.

Türk kültürünü ve Türk el sanatlarının kendi ülkesi Japonya başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmayı kendine görev bilen Nonaka, Japonya'da Türk el sanatları alakalı konferanslar verdi, çeşitli davetlere katılım sağlayıp tanıtımlar yaptı. Nonaka'nın 2014 yılı basımı "Türk iğne oyaları" konulu kitabı ise yayımlandı. 

Ordu'da işsiz gençler arı gibi çalışıyor

İLİŞKİLİ HABER

Ordu'da işsiz gençler arı gibi çalışıyor
Kum tanesiyle yazılan sömürgecilik tarihi

İLİŞKİLİ HABER

Kum tanesiyle yazılan sömürgecilik tarihi

BİR YORUM YAPIN 0