İstanbul'da kahve içilebilecek en güzel yerler

Son yıllarda İstanbul’da kahve içilecek mekanlar arttı. Ancak bu kahvehanelerden bazıları var ki yıllar geçtikçe kıymetleniyor. İşte İstanbul’da hem tarihi koklayıp hem de kahvenizi içeceğiniz birbirinden güzel 5 mekan...

Türk kahvesini bol köpüklü ve tam kıvamında yapmak biraz zahmet ister. Ancak eski ve tarihi mekanlar bunu çok iyi yapıyor. Kısık ateşte pişen lezzetli kahveyi yudumlarken aynı zamanda hem tarihi hem de manzarayı izleyebileceğiniz kahve mekanları İstanbul'da çok fazla mevcut. "Yasemin.com Rota" ekibi olarak Türk kahvesinin en meşhur olduğu ve en lezzetli içebileceğiniz mekanları mercek altına aldık. 

İŞTE İSTANBUL'DA KAHVE İÇEBİLECEĞİNİZ EN GÜZEL YERLER... 

ÇORLULU ALİ PAŞA MEDRESESİ

Çemberlitaş’a gidip de Çorlulu Ali Paşa Medresesi'nin avlusunda bulunan çay bahçesine oturmayan yoktur. Otantik atmosferi ve insana huzur veren havası ile çok sık tercih edilen mekanlardan biri olan çay bahçesi, meyveli çayları ile meşhur olsa da Türk kahvesi ile de çok beğeniliyor.

PİERRO LOTİ TEPESİ

İstanbulluların en çok sevdiği mekanlardan biridir Pierre Loti Tepesi. Bir Osmanlı ve İstanbul aşığı olan ünlü yazar Pierre Loti’nin adının verildiği tepe, günün her saati kalabalık ziyaretçi topluluklarını ağırlıyor. Karşınızda duran Haliç manzarası ve tahta sandalyeleri ile sizleri adeta Yeşilçam filmlerindeymiş gibi hissettiren tarihi kahve, görülmesi gereken mekanlardan biri.

ÇINARALTI KAHVESİ

780 yıllık bir ağacın gölgesi altında kahvenizi yudumlamak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse Tarihi Çınaraltı Kahvesi tam size göre… 1968 yılından beri hizmet veren kahve, Anadolu Yakası’nın en sevilen mekanlarından biri.

ŞARK KAHVESİ

Esnafı ve her milletten ziyaretçisiyle vızır vızır işleyen Kapalı Çarşı’da gezdikten sonra soluklanmak istiyorsanız Şark Kahvesi'ni tercih edebilirsiniz. Sipariş ettiğiniz Türk kahvesinin yanında verdiği lokum ve baklava ile de beğeni topluyor. 

MANDABATMAZ

Beyoğlu’nda Olivia Geçiti’nde bulunan tarihi kahve yaz kış kalabalıktır. Taksim ve çevresinde gezmeyi sevenlerin tercih ettiği yegâne mekan olan Mandabatmaz, yaptığı bol köpüklü ve lezzetli kahvelerle daha uzun yıllar İstanbullulara hizmet etmeyi sürdüreceğe benziyor.

Neden laktozsuz süt içmeliyiz?

İLİŞKİLİ HABER

Neden laktozsuz süt içmeliyiz?
Puantiye desenli kıyafet modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Puantiye desenli kıyafet modelleri
En ilginç ofis dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

En ilginç ofis dekorasyonları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0