Şehir hayatına sığdıramadığı kitap aşkını köyüne taşıdı

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Seki Dağı'nda yaşayan Afife Teyze, kitaba olan aşkını tarlalarda iş yaparken sürdürüyor.

Şehir hayatından sıkılarak 15 yıl önce köyüne göç eden 62 yaşındaki Afife Küçükbenli, köy ve ev işlerinde annesine yardım etmesi gerektiği için ilkokuldan sonra eğitimine devam edememişti. Kitap okuma sevgisini ilk zamanlar kardeşlerinin ders kitaplarını okuyarak dindiren ve köyde okuyacak kitap bulmakta zorlanan Afife Küçükbenli, şehre taşınınca çok sevdiği kitaplara daha kolay ulaşma imkanı sağladı.

Afife Hanım'la yapılan röportajda,  "Mesela ben Sabahattin Ali'yi çok sevdim. Sadece iki kitabını okuyabildim. Kuyucaklı Yusuf ve Kürk Mantolu Madonna. Bu kitaplar benim dünyaya bakış açımı değiştirdi. İnsanlara ön yargıyla yaklaşmaktan vazgeçtim. Kitap benim dünyaya, doğaya, insanlara ve hatta kendime bakış açımı değiştirdi. Eşimin, çocuklarımın ve etrafımdaki insanların psikolojik durumlarını anlamama yardımcı oldu. Komşularımla iyi geçinmeyi, kendimle barışık olmayı ben kitaplardan öğrendim. Kitabın bana çok şey kattığını düşünüyorum. Ayrıca kitap insanı bir çok kötü alışkanlıktan da koruyor." dedi.

"KİTAP OKUMAK BENİM YAŞAM TARZIM"

Küçükbenli, hayatta üç hedefi olduğunu ve bu hedeflerini gerçekleştirmek için yaşadığını bildirerek, şunları aktardı:

"Ben okuyamadığım için bütün çocuklarımı okutmak, iyi bir eğitim almalarını ve iyi bir insan olmalarını sağlamak istiyordum. Çocuklarım ikisi mühendis, büyük bir firmada iyi bir konumda çalışıyorlar. Kızım da İtalya’da bir üniversitede öğretim görevlisi. İkinci hedefim ise bir şeyler yapmak, bir şeyler üretmek istiyordum. Bunu da köye gelerek gerçekleştirmiş oldum. Üçüncü hedefim ise görebildiğim kadar aklımın erdiği kadar okumak istiyorum. Kitap okumak benim yaşam tarzım."

10 çocuk annesi kadının şaşırtan fiziği

İLİŞKİLİ HABER

10 çocuk annesi kadının şaşırtan fiziği
Burak Özçivit'in bacanaklarıyla go-kart keyfi

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit'in bacanaklarıyla go-kart keyfi
Solucanlar onu iş kadını yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

Solucanlar onu iş kadını yaptı!
Nusret'ten ünlü futbolculara şov!

İLİŞKİLİ HABER

Nusret'ten ünlü futbolculara şov!
Whitney Houston 'Müslüm'ün izinden gitti

İLİŞKİLİ HABER

Whitney Houston 'Müslüm'ün izinden gitti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Maşallah 5 yıl önce

Keşke bizim toplumda kitap okusa okuma alışkanlığı olsa ne güzel oluruz