300 yıllık gelinlik hayran bırakıyor

Bodrum'da yaşayan emekli hemşire Julide Saden'in 5 kuşak sakladığı tam 300 yıllık gelinliği görücüye çıktı.

65 yaşındaki Julide Saden, 5 kuşaktır saklanan yaklaşık 300 yıl önce tamamen el işçiliği ile dikilen gelinliği sandıktan çıkardı. Gelinliğin model kısımlarında yer alan  altın renkli sırmaları ve tamamen el işi dikiş motifleriyle görenleri hayran bıraktı.

1 kız çocuk ve 1 torun sahibi ev kadını Julide Saden, annelerden evlatlarına kuşaktan kuşağa geçtiğini belirttiği gelinliği, 3 kardeşiyle birlikte kendisinin de sonraki kuşaklara aktaracağını söyleyerek, yaklaşık 300 yıllık gelinliğin öyküsünü şöyle anlattı: 

"5 kuşak önce yaşayan büyük annemiz Feride Nine zamanında İzmir'den Urla'ya gelin gitmiş. O zamanların deniz ticareti ile uğraşan İrfan Dede tarafından istenmiş ve İzmir'den 50 deve ile Urla'ya gelin olmuş. Yaşı küçük olduğundan yanında da 5 bakıcısı varmış. Annemizin anlattığına göre çok büyük ve görkemli bir düğün olmuş. Onlara da anneleri anlatmış ve düğünün öyküsü böylece bizlere kadar geldi. Ben ve kardeşlerim de bu gelinliğin saklanması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

Merak eden komşu ve arkadaşlarına da yaklaşık 300 yıllık gelinliği gösteren Julide Saden, herkesin merakla gelinliği incelediğini ve hayran kaldığını söyledi. Gelinliğin kumaşını özel olarak yurt dışından getirtmiş olabileceğini belirterek, "Ancak kumaşın nereden getirildiği bilinmiyor. Altın rengi sırmaları olan ve neredeyse büyük bölümü işlemeli, ön kısmı düğmelerle bezenmiş tamamen el işçiliği ile dikilmiş bir gelinlik" dedi.

Milyonları ağlatan sahnede gerçek ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Milyonları ağlatan sahnede gerçek ortaya çıktı!
Teoman Türk yemeklerinden vazgeçemedi

İLİŞKİLİ HABER

Teoman Türk yemeklerinden vazgeçemedi
Meghan Markle çorba dağıttı

İLİŞKİLİ HABER

Meghan Markle çorba dağıttı
"Deliler Fatih'in Fermanı" filminin galası yapıldı

İLİŞKİLİ HABER

"Deliler Fatih'in Fermanı" filminin galası yapıldı
Başkan Erdoğan'dan Canan Karatay talimatı

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan'dan Canan Karatay talimatı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Alperen 4 yıl önce

Gelinlik nekadar güzel. Aslımıza dönmek için biçok bahanemiz var. Avrupa vari Beyaz düz bir gelinlik yerine bu özümüzden kopmamış türden kıyafetler gitmeye özen gösterelim. İnşAllah yaygınlaşır ve biçok alanda şu batı hayranlığımız azalır. Kendi öz kültürümüz Gibi dünya da eşi benzeri yok..

Toplam 3 beğeni

Hilal 5 yıl önce

Bir benzerine bende var, anneannemin annesi için dikilmiş has ipek kumaşa altın sırmalarla işlenmiş muazzam bir gelinlik.

Toplam 4 beğeni

Elif 5 yıl önce

Bu fotoğrafları kim çekti bilmiyorum ama keşke ön tarafını da çekseymiş

Toplam 7 beğeni

El işiymiş 5 yıl önce

300 yıllıksa el işi olacak tabi makine işi ya da 3 harflilerin işi mi olacaktı?

Toplam 4 beğeni