Oscarlık filmleri reddeden ünlü oyuncular!

Son zamanlarda dünyaca ünlü oscarlı oyuncuların bu zamana kadar her rolü kabul etmediklerini ve ret olan filmlerin gişe rekoru kırması konuşuluyor. İşte o filmler ve filmleri ret eden ünlüler...

Geçtiğimiz dönemlerdeki adından bahsettiren oscara layık olan filmleri ve filmin oyuncularının bilinmeyen hikayeleri gündeme bomba gibi düştü.

Merakla takip ettiğiniz ünlüler ve hakkında bilinmeyenler...

Dünyaca ünlü aktör Tom Hanks'in başrollerinde olduğu 'Forrest Grump' filmi ilginç hikayesi ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü haricinde 6 Oscar kazandı. Bu film için ilk teklif John Travolta'ya gitmişti ancak kendisi başka bir film çekimlerinde oynacağı için ret etmişti. 

John Travolta daha sonrasında filmi ret etmesinden ötürü oldukça pişman olduğunu dile getirmişti.

Ünlü yönetmen ve yazar Tim Burton'un 'Edward Scissorhands'(Makas Eller) filmi oldukça konuşulan filmler arasındaydı. Başrol oyunculuğunu Johnny Depp üstlendi.

Bu rol daha önce Tom Cruise teklif edildi ancak filmin sonu üzgün bitmesi nedeniyle ünlü aktör filmde yer almayı reddetti.

'The lord of the Rings' (Yüzüklerin Efendisi) filmi beyaz perdeye ilk aktarıldığından beri gişe rekoru kırmıştı. 

Ünlü aktör Ian Mckellen'e verilen rol daha önceden Sean Connery 'verilmişti ancak senaryoyu yeterli bulmayan Connery teklifi ret etmişti.

'Matrix' filmi en iyi aksiyon filmi olarak gündeme oturmuştu. Başrolde Keanu Reeves rol almıştı.

Bu film için Will Smith'e teklif götürülmüştü. Ancak Smith'in senaryoyu anlamadığı ve bu rol için yeterince çevik olmadığını ifade ederek rolü reddettiği söyleniyor.

'Titanic' filmi ile en ünlü kadın oyuncu olarak gönüllere taht kuran Kate Winslet, bu film ile dünyaya sesini duyurmuştu.

Filmdeki Rose karakterini Gwyneth Paltrow üstelenmek istemişti ancak fazla duygusal olmasından dolayı reddetmişti. Hafızalara kazınan bu baş yapıtta yer alamadı.

Gişe rekoru kıran bir diğer film 'Avatar' ise mistik konusu ile her yaştan izleyici kitlesinin beğesini kazanmıştı.

Başrol teklifi ilk önce Mat Damon'a yönlendirilirken o sıralarda Damon başka bir projede yer almasını nedeniyle teklifi reddetmek zorunda kalmıştı.

Nostaljik gerilim filmlerin en beğenilenler ve unutulmazlar arasında yer alan 'Silence of the Lambs' (Kuzuların Sessizliği) filmi Joddie Foster'in oynadığı başrol ile 'En iyi Kadın Oyuncu' Oscar ödülüne layık görüldü.

Kuzuların Sessizliği yönetmeni Jonathan Demme, ısrarla Joddie'den önceki ilk teklifi Michelle Pfeiffer'e etmişti. Ancak Pfeiffer konuyu oldukça şiddet içerikli olduğundan dolayı reddetti.

Geçmişten bu zamana popüler olan The Godfather filmi ile ismini yazdıran AlPacino, film ile bütünleşmiş bir ekol halini almıştı.

Ünlü aktör Pacino Star Wars (Yıldız Savaşları) filminin başrolü teklifi gitmişti ancak kendisi senaryoyu anlamadığı gerekçesi ile reddetti.

Ünlü aktör Jack Nicholson, The Godfather (Baba) filmi için teklif almıştı ancak filmi bir İtalyanın daha iyi canlandıracağı düşüncesiyle kabul etmemişti.

2000 yapımlı 'Gladyatör'(Gladiator) filmi ile üne kavuşan Yeni Zelandalı aktör Russell Crowe, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık olmuştu.

Bu film için yönetmen Ridley Scott, teklifi ünlü aktör Mel Gibson'a yapsa da Gibson film için yaşının oldukça ileri olduğu gerekçesi ile kabul etmedi.

Ünlü aktör ve yönetmen Mel Gibson 1995 yılında yönettiği filmi 'Braveheart' (Cesur Yürek) filmi ile 5 oscar ödülüne layık görülmüştü.

Gişe rekoru kıracak Aamir Khan filmi beyazperdede

İLİŞKİLİ HABER

Gişe rekoru kıracak Aamir Khan filmi beyazperdede
Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?
Kraliçe 2. Elizabeth'i kahreden haber!

İLİŞKİLİ HABER

Kraliçe 2. Elizabeth'i kahreden haber!
Tüm Asya ülkeleri Türk filmlerini konuşacak!

İLİŞKİLİ HABER

Tüm Asya ülkeleri Türk filmlerini konuşacak!
Alacakaranlık yıldızı Kristen Stewart İstanbul'da!

İLİŞKİLİ HABER

Alacakaranlık yıldızı Kristen Stewart İstanbul'da!

BİR YORUM YAPIN 0