Genç Milletvekili Rümeysa Kadak'ın ilk meclis konuşması

Ak Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak dün ilk meclis konuşmasını yaptı. Kadak, konuşmasında gençlerin haklarını öne çıkararak TBMM'de gençlere yönelik çalışmaların artması gerektiğini vurguladı.

TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri devam ederken kürsiye en genç vekil Rümeysa Kadak kürsiye çıktı. Kadak konuşmasına Milletvekili olmadan önceki halini anlattı. Aynı zamanda genç vekil kendisi gibi 17 milyon gencin bulunduğunu ve Türkiye'nin Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olduğunu hatırlattı. 

Kadak konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Biz gençler, özgürlüğü çok seviyoruz. Sahip olduğumuz özgürlüğe her zaman sahip olmak istiyoruz. Tüm milletvekillerimizden özgürlüğü öncelemelerini istiyorum. Ülkemizin, 90'lı yıllardan hatırladığımız yasaklara, daha da öncesinden gelen tek tip vatandaş yetiştirme gayeli dönemlere geri döndürülmesine hep birlikte izin vermeyeceğiz diyelim. 'Başörtülü-başörtüsüz, dindar-seküler, doğulu-batılı' gibi ayrımları, biz, açıkçası, gençler olarak bilmiyoruz aramızda. Lütfen, bu ayrımları bize hiçbir zaman göstermeyin çünkü biz kavga etmek değil, üretmek istiyoruz."

İŞTE KADAK'IN KONUŞMASI;

Tesettüre giren Gamze Özçelik'ten ilk fotoğraf

İLİŞKİLİ HABER

Tesettüre giren Gamze Özçelik'ten ilk fotoğraf
Diriliş Ertuğrul'un Cuma Hutbesi'nde 'Dursun Ali Erzincanlı' sürprizi

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş Ertuğrul'un Cuma Hutbesi'nde 'Dursun Ali Erzincanlı' sürprizi

BİR YORUM YAPIN 3

Fatih 5 yıl önce

Para ile ne alakası var kardeşim . Azmetmiş başarmış kolay mı sanıyorsun o yaşta seçilmeyi.

Mustafa 5 yıl önce

Geleceğimiz emin ellerde... Mevla yar ve yardımcınız olsun...

Toplam 3 beğeni

Urfalı 5 yıl önce

Daha aktif çalışma bekliyoruz

Toplam 1 beğeni