Kışın Ayder Yaylası'nda neler yapılır?

Rize'nin göz bebeği olan yerlerden bir tanesi 'Ayder Yaylası' hem manzarası hem de samimi görüntüsü ile kış mevsimde misafirlerine kucak açıyor. Rehber uzmanlarımızın hazırladığı Ayder Yaylası rota detaylarını sizlere sunuyoruz.

Farklı bir yolculuk denemek isteyenlere ve kar tatilinde farklı bir mekan denemek isteyenlere kaçınılmaz olan bir öneri Ayder Yaylası olabilir. Yemyeşil doğasını görmeye alıştığımız Ayder Yaylası'nın kış mevsiminin de ayrı güzel ve keyifli yaşanması ile bir çok ziyaretçiye davetiye çıkarıyor. Ahşap evleri sayesinde kasaba edasında olan bu şirin yer nostaljik ve rustik bir görselliği ile görenleri büyülüyor.

Ayder Yaylası'nda nereleri gezebilirim?

Ayder Yaylasına yaklaşık 20 km olan merkezi yer olan Çamlıhemşin'e gidebilirsiniz. Orada kahvaltı yapabilirsiniz. Köy kahvaltısı severler için oldukça ideal bir tercih olabilir. Ayrıca yeni revize edilmiş ahşap evlerin önünde fotoğraf çekilebilir merkezi çarşısından hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Herhangi bir yörük evinden buraya özel yayık ayranı içmeyi de unutmamanızı hatırlatıyoruz.

Rize Kalesi

Çamlıhemşin'e 15 dakika tepede kalan Zilkalesi'ne uğramadan tatilinizi sonlandırmayınız. Tarihi havası ile sizleri geçmişte yolculuk yaptıracak bu görkemli kalede hem fotoğraf çekebilir hem de manzaranın ve yüksek rakımlı içine çektiğiniz oksijenin tadını çıkarabilirsiniz.

Çamlıhemşin- Revize edilmiş ahşap evler

Ayder Yaylası'nda ne yiyebilirim?

Çamlıhemşin- Köy Kahvaltısı

Ayder Yaylasında taptaze balıklar tüketmek için Alabalık çiftliğine uğrayabilirsiniz. Dilerseniz aileniz veya yalnız başına hoş, sakin vakit geçirebileceğiniz mekan olan bu çiftlikten oldukça memnun kalacağız dakikalar sizleri bekliyor. Yayla içerisinde olan lokantaları da tercih edebilir, Çamlıhemşin merkezinden mangal aletleri alarak piknik alanların da piknik yapmayı da düşünebilirsiniz.

Ayder Yaylası'nda Neler Yapabilirim?

Ayder Yaylası'na gittiğinizde kızak takımlarınızı alarak burada kayak keyfi yapabilirsiniz. Kartopu oynayabilir sevdiklerinizle kar tatilinize özel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Etraftaki ahşap otellerin kattığı bu şahane manzara ile hem köy tatilinin hem de kış mevsiminin  tadını yaşayabilirsiniz.

Ayder'e yakın şifa kaynağı kaplıcalardan yararlanabilirsiniz. Büyük şehrin gürültüsünden, stresinden uzak bu kaplıcalar hem sizlere şifa katacak hem de sakinleştirecek iyi bir yöntem olacaktır. Bu harika yerden ayrılmadan sıcacık kaplıcaların kış mevsiminde de tadına bakmayı unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Ayder Yaylası'nda nerede konaklayabilirim?

Ayder Yaylası'nda hem ekonomik hem de ailecek veya yalnız gideceğiniz kaliteli, elit bir otel arıyorsanız sizlere Yeşil Vadi'yi tavsiye ediyoruz. Bunun gibi konaklama yapacağınız ahşap evler ve bir çok oteller mevcuttur. Aileniz ve sevdikleriniz ile rahat koşullarda kalacağınız konaklama yerlerine Ayder Yaylası'nda ulaşmanız oldukça mümkün olacaktır.

İyi tatiller dileriz:)

Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs'ta neler yapılır?
Edirne Erikli'ye nasıl gidilir? Ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Edirne Erikli'ye nasıl gidilir? Ne yapılır?
Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler

BİR YORUM YAPIN 1

Ela 5 yıl önce

Bir başka güzel türkiyede kış rizeyi bilmiyordum gideceğim insaAllah