'Gelin etmeyin okula gönderin' projesi başarılı oldu

Gaziantep'te düzenlenen ve çocuk yaşta evlilikleri önleyerek okula gönderme oranını artırmak için Büyükşehir Belediyesinin başlattığı 'Gelin etmeyin okula gönderin' projesi meyve vermeye başladı.

Türkiye'de ilk kez 444 27 00 numaralı Çocuk Gelin Çağrı Merkezi kurularak küçük yaşta kız çocuklarının okuldan alınıp evlendirilmesinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Bu proje Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk evlilikleriyle mücadeleye yönelik çalışmalar kapsamında 2015 yılı Şubat ayında başlatılan "Gelin Etmeyin Okula Gönderin" kampanyası ile başlandı. Başarı ile devam eden projede 41 kız çocuğunun ailesi ile iletişime geçilerek okullara geri alındı.

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi ve 19 sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle yürütülen Gelin Etmeyin Okula Gönderin Projesi, erken yaşta zorla yaptırılan evliliklerin önlenmesi konusunda kamusal bilinç oluşturma hedeflendi. Proje uluslar arası boyut kazandı. 

Hande Erçel annesine kök hücre olacak!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel annesine kök hücre olacak!

BİR YORUM YAPIN 0