Malatya'da 18 yıldır ayakkabıcılık yapan Sabriye Teyze!

Malatya'da yaklaşık 8 yıl önce eşini kaybeden Sabite Bütün, tüm zorluklara rağmen 18 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

Malatya merkezde bulunan Kiltepe Mahallesi'nde iki katlı bir evin bodrum katında yaşayan 63 yaşındaki Sabite Bütün, 18 yıl önce başladığı ayakkabı boyacılığını ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor. Yaklaşık 8 yıl önce eşini kaybeden, çocuklarının da evlenip evden ayrılmasıyla yalnız kalan Bütün, ekmek parasını alın teri dökerek çıkarıyor. Aylık 100 liraya kiraladığı bodrum kattaki evinin bir odasını sadece döşek ve halı koyabilen Sabite teyze, ekmek mücadelesini tüm zorluklara rağmen sürdürüyor.

Mesleğinde 18 yılı geride bırakacağını aktaran Bütün, "Çocuklarımı bu boyacılıkla büyüttüm. İki oğlum var, askere yolladım. O şekilde büyüttüm." diye konuştu.

"EV BOMBOŞ"

"Harabe" diye nitelendirdiği evine aylık 100 lira kira verdiğini belirten Sabite Bütün, yalnız yaşadığı için bazen korktuğunu dile getirdi.

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreyi geçti

İLİŞKİLİ HABER

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreyi geçti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Rabia 5 yıl önce

İşte sokakta her yeri düzgün (engelsiz,özürsüz) olan 30-40 yaşlarındaki insanlar utansınlar. Kadın kaç yaşında hala gururla kendi parasını kazanıyor helal olsun!!!!!!!!!!

Toplam 1 beğeni

Ali 5 yıl önce

Nerede bu teyze yani nerede boyacilik yapiyo

Ömer Yalçın 5 yıl önce

Malatlayalı müslüman kardeşlerimiz Sabriye teyzemize yardım edin lütfen , böyle onuruyla çalışan insaları baş tacı yapmak lazım.

Toplam 8 beğeni

Ülkü 5 yıl önce

Yardım edecem kadını nerde görebiliri

Toplam 3 Beğeni