Emine Erdoğan paralı poşet uygulamasını değerlendirdi

Başkan Erdoğan'ın eşi mine Erdoğan, ücretli poşet uygulamasıyla ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Filelere, bez çantalara geri dönelim, plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım." dedi.

Yeni yılın gelmesiyle beraber poşetlere ücret ödenmesi kanunu da yürürlüğe girerek tüm market, mağaza ve satış yerlerinde başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ücretli poşet kullanımına geçilmesine ilişkin, Twıtter hesabından yaptığı paylaşımda çevre kirliliğine dikkat çekerek, ücretli poşet kullanımına geçilmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan, "Çevre duyarlılığına sahip birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de poşetlerin ücretli olması, geleceğimiz adına önemli bir adım. Kullanım süresi ortalama 15 dk olan bir poşetin doğada çözünmesi yüzyıllar alıyor. Okyanuslarımız tek kullanımlık plastiklerle doldu. Bu çevre hareketine katılan milletimizin tüm fertlerine teşekkür ediyorum. Daha ilk haftada kişibaşı poşet kullanımı yüzde 70 azaldı. Filelere, bez çantalara geri dönelim, plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım" dedi.

Şarkıcı Bengü'den anlamlı destek

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Bengü'den anlamlı destek
Başkan Erdoğan Fazıl Say konseri planlaması yapıyor

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan Fazıl Say konseri planlaması yapıyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0