Türkiye'nin en nadide kamp mekanları

Kışın yapılması gereken aktivitelerden biri de şüphesiz kamp yapmaktır. Aileniz veya sevdiklerinize gidip eğleneceğiniz seçkin kamp alanlarını sizler için rota sayfamızda sergiliyoruz.

Türkiye, kış ayında görüp görülebilecek bir çok sakin mekana sahiptir. Bu tarz mekanlara giderken kamp için gerekli olan malzemeleri yanınıza almanız gerekmektedir. Soğuğa karşı dayanıklı tulum ve battaniye gibi sıcak tutan malzemeleri tedarik etmenizde fayda vardır. Türkiye'de belli başlı nadide kamp alanları bilinmektedir. Peki, bu mekanlar hangileridir? özellikleri nelerdir? Haberin içeriği için sayfayı takip ediniz.

TÜRKİYE'NİN EN NADİDE KAMP ALANLARI HANGİLERİDİR?

Kayserinin il sınırlarında yer alan Çobanini ailecek veya sevdiklerinizle kamp yapmak için ideal tercihlerinizden biri olacaktır. Yaklaşık 3bin metre rakıma sahip olan Çobanini dağcıların evi haline bürünmüştür. Yaklaşık 3 veya 4 saatlik yürüyüş yaparak zirveye ulaşabilirsiniz. Zamanı kısıtlı olanlar için ise Zümrüt yerine gitmenizi öneririz. Bu noktadan yaklaşık 1 saatlik yürüyüş ile merkeze ulaşabilirsiniz. Oldukça uygun restoran seçenekleri yeme içme ihtiyacınızı karşılarken Erciyesin meşhur yemeği Kayseri mantısını yemeyi unutmayınız.

Ilgaz dağı- Kastamonu

Ilgaz dağı- Kastamonu

Batı Karadeniz'de en yüksek dağ olarak bilinen Ilgaz Dağları'nda kamp keyfi bir başka olabilir. Şahane manzarası ile sıcacık bir ortam sizleri kucaklıyor. Haftasonu şehrin gürültüsünden kaçabileceğiniz nadide kamp mekanlarından biri olan Ilgaz, bir çok turist, dağcı ve turizmciyi içinde barındıryor. 6 ay boyunca aralıksız kar yağan bu bölgeye ulşaşımınız sırasında Kastamonu otobüslerine binerek Ilgaz Dağı KY tesislerinde inmeniz daha kolay olacaktır. Tesisin oradan 2 km ilerisindeki kamp alanlarına rahatlıkla gitmeniz mümkün olacaktır. Kastamonu'da etli ekmek, Simit tiridi, döner ve ala pilavı gibi meşhur yemekleri de uygun  fiyata bulacağınız restoranlar mevcuttur.

Aladağ-Niğde

Aladağ-Niğde

Türkiye'nin en şahane dağcılık mekanı olarak bilinen Niğde Aladağlar Milli Parkı, ailecek kamp yapılabilinecek kamp alanlarından biridir. En yüksek zirvesi olarak bilinen 3767 metre rakımına sahip Kızılkaya noktasıdır. Bu parka ulaşım için Niğde'ye otobüsle gelinerek daha sonra Çamardı ilçesi minibüslerine binilir. Demirkazık veya Çukurbağ duraklarından birinde inerseniz az bir km yürüyerek kamp alanına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Niğde'nin kaplıcalarından da yararlanabilirsiniz. Çiftehan Kaplıcaları bunlardan en meşhur olanıdır. Mangır Çorbası, Ayva Boranası, Kaşık Kayganası, Kuru Etli Çanak gibi meşhur yiyecekleri tatmayı ihmal etmeyiniz.

Davraz Dağı- Isparta

Davraz Dağı- Isparta

Isparta sınırlarında yer alan Davraz Dağı kamp alanı için oldukça geniş ve sakin bir mekandır. Isparta merkezden bu bölgeye yaklaşık 25 dakikalık bir mesafe ile ulaşılmaktadır. 'Kır yayla' olarak adlandırılan düzlük bir alanda kamp aktivitenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ailecek hediyelik eşya dükkanlarına gidebilir, yöresel ürünleri inceleyebilirsiniz. Gül ürünleri meşhur olan Isparta'dan kendinize ve sevdiklerinize şık ve güzel kokulu hediyeler alabilirsiniz. Cilt bakımında ve tatlılarda kullanılan gül suları, gül esanslı sabunlar ve kremler ilginizi çekebilir. Banak yemeği, Patatesli hamursuz börek, Dirgit, Gül şurubu, Gül çayı, Gül lokumu gibi meşhur yiyecekleri deneyebilirsiniz.

 

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreyi geçti

İLİŞKİLİ HABER

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreyi geçti

BİR YORUM YAPIN 0