Sinemalardaki bilet krizine çare teklif komisyondan geçti

Sinema salon işletmecileri ve yapımcıları arasında geçen tartışma meclise sunuldu. İşletmeciler ve yapımcılar arasında geçen promosyon krizini çözmek için sunulan komisyon kabul edildi.

AK Partili Emrullah İşler'in öncülüğünde gerçekleşen komisyona Belgesel Sinemacılar Birliği, Sinema Yapım Birliği, Yapımcılar Meslek Birliği, SİNEBİR, Senaristler Birliği, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'de katıldı. Komisyonda Hüseyin Yayman'ın sunduğu teklif konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde Mars Grubu ve sanatçılar arasında da büyük bir tartışmaya neden olan sinema biletleri ve zamlar konuşuldu. 3 saat süren görüşmelerde dizi ve filmleri ilgilendiren reklam süreleri kabul edildi. 

8. madde uyarınca salon işletmecileri film gösterimleri ile ilgili konuları bakanlığa iletmek iletecek bu doğrultuda da bakanlığın kabul ettiği şekilde düzenleme yapılacaktır. Ayrıca film öncesi gösterilen reklam fragmanları 10 dakika film gösterim arası ise 5 dakika sürecektir. Ayrıca salon işletmecilerinin bilet fiyatlarına ek içecek ve yiyecekleri yapımcılara sormadan yapamayacak. 

AK Partili Mehmet Akif Yılmaz, yapılan düzenlemelerin ardından bilet fiyatlarının artabileceğine ilişkin sektörden gelen uyarıları hatırlatarak, bakanlık ve teklif sahibinden bu yönde çalışma yapmalarını istedi.

Fahriye Evcen'in bebeği göründü

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen'in bebeği göründü
Deniz Çakır'ın sözlü taciz ettiği kadınların avukatından yeni bir açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Deniz Çakır'ın sözlü taciz ettiği kadınların avukatından yeni bir açıklama!

BİR YORUM YAPIN 0