Erciyes kayak merkezine nasıl gidilir? Kayseri'de neler yapılır ve ne yenir?

Kayseri'nin gözdesi olan Erciyes dağında kurulan kayak merkezi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. M.Ö. yıllara dayanan tarihi ile ziyaretçilerine hem doğal hem de tarihi güzellikler sunan bu yere nasıl gidilir? Neler yapılır ve ne yenir? Sizler için tüm bu soruların yanıtlarını araştırdık. Haberin detayında Kayseri Erciyes kayak merkezine dair bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz.

İç Anadolu'da yükselen güzelliklerden biri olan Erciyes dağı, Kayseri'nin 25 kilometre güneybatısındaki ovaların yanında yükselir. Bu volkanik dağ en son bilinene göre milattan önce 253 yılında püskürdüğüdür. Bu alanda yapılan kayak merkezi hem kış sporlarında kullanılır hem de yerli yabancı turistlere dinlenme imkanı sunar. Erciyes sadece doğal güzelliği ile değil tarihi ve lezzetli yemekleri ile de cezbedici bir yerdir. 

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi

ECİYES'TE BİR GÜN YAPILMASI GEREKENLER

Genellikle turlarla günü birlik ya da bir kaç günlüğüne gidile bilen Erciyes'e  otobüs, uçak ve özel araçla da gidilebilir. Bütçenize uygun birçok oteli bulunan bu mekanda açılışı Kayseri mutfağının zengin kahvaltısı ile yapabilirsiniz. Kayserinin olmazsa olması pastırma ile yapılan çeşitli yemekler hem gözünüzü hem de midenizi doyuracaktır. Buralara kadar gitmişken yumurtalı pastırma, omlet ya da pastırmalı börek yemeden dönmeyiniz. Bu kahvaltı için aynı zamanda pastırma ile yapılan bir sürü yemek vardır.

Pastırmalı kahvaltı

Pastırmalı kahvaltı

Erciyes manzarasına karşı çayınızı yudumlayıp dinlendikten sonra kayak yapmaya başlayabilirsiniz. Pastırmanın enerjisi ile gün boyu snowboard ve kaz kızağı gibi etkinliklerle vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca 3000 metre uzunluğundaki telesiyejde ile dağın zirvesini ve manzarayı görebilirsiniz. Geniş taşıma araçları ile aile boyu ya da tüm arkadaşlarınızla binebilirsiniz. Eğitmenler eşliğinde kayak pistlerine kaymanız daha sağlıklı olacaktır.

Günü tüm bu eğlence ile tamamladıktan sonra soluğu mangal başında alabilirsiniz. Mangalın ateşinde sucuk, biber ev soğan kokusu etrafı sararken pastırma ile yapılan mantıların keyfini çıkarınız. 36 mantı çeşidi ile Kayseri mutfağının tadını çıkarabilirsiniz. 

Kayseri sofra

Kayseri sofra

Eğer bir gün daha vaktiniz varsa Kayseri'nin de tarihi güzelliklerini ziyaret etmeden dönmeyiniz. 

KAYSERİ'DE GEZEBİLECEĞİNİZ TARİHİ YERLER

KAYSERİ KALESİ

Yeni restore edilen Kayseri kalesi çeşitli Türk devletlerine ev sahipliği yapmıştır. Foklorik bir kültüre sahip olan Kale'nin ilk surları Roma zamanında yapıldığı biliniyor.

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi

DÖNER KÜMBET 

276'da Selçuklu Sultanı I. Alaeaddin Keykubad'ın kızı Şah Cihan Hatun adına yaptırılmıştır. Silindirik bir gövde özelliği taşıyan kümbetin, 12 köşeli gövdesinde bitkisel ve geometrik kabartma süslemeleri vardır. 

Döner Kümbet

Döner Kümbet

KURŞUNLU CAMİ

Şehrin meydanında bulunan Cami 1585 yılında kurşun kaplamalı yapılmıştır. Selçuklu eserlerinden biridir. 

Kurşunlu Cami

Kurşunlu Cami

ŞİFAİYE MEDRESESİ

Şehrin merkezinde bulunan şifahane olarak kullanılan Selçuklu eseridir.

Şifaiye medresesi

Şifaiye medresesi

KAYSERİ ARKEOLOJİ MÜZESİ

Arkeoloji müzesi

Arkeoloji müzesi

SOĞANLI VADİSİ

Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi

KAPUZBAŞI ŞELALESİ 

Dünya'nın en yüksek şelalelerinden biridir. 

Kapuzbaşı Şelalesi

Kapuzbaşı Şelalesi

AĞIRNAS YERALTI ŞEHRİ

Dehlizler, mağaralar, kilit taşlarıyla kapanan salonlar bir ağ gibi birbirine bağlanıyor. Osmanlı uygarlığının baş mimarı Mimar Sinan’ın doğduğu kasaba, yerin altında bir şehir saklıyor. Kayseri’nin Ağırnas beldesinin altında yüzlerce yıl kullanılmış yeraltı şehri halen gün yüzüne çıkarılmayı beklenen bölgeleri vardır.

Ağırnas Yeraltı Şehri

Ağırnas Yeraltı Şehri

Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?
15 tatil için gidilebilecek yakın rotalar

İLİŞKİLİ HABER

15 tatil için gidilebilecek yakın rotalar

BİR YORUM YAPIN 0